Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Νέα προθεσμία στις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια

Έλαβε την απόφαση παράτασης έως το τέλος Μαρτίου 2021, για να δώσει στις τράπεζες πρόσθετο χρόνο να εκτιμήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στην ποιότητα του ενεργητικού τους.

ΕΚΤ: Νέα προθεσμία στις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να παρατείνει για άλλους έξι μήνες, έως το τέλος του Μαρτίου 2021, την προθεσμία που είχε δώσει στις τράπεζες με υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων να υποβάλουν αναθεωρημένα σχέδια για τη μείωσή τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έλαβε την απόφαση αυτή για να δώσει στις τράπεζες πρόσθετο χρόνο να εκτιμήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στην ποιότητα του ενεργητικού τους, κάτι που θα επιτρέψει σε αυτές έναν πιο ακριβή σχεδιασμό.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάλεσε επίσης τις ευρωπαϊκές τράπεζες να παρατείνουν την αναστολή των πληρωμών μερισμάτων ή την επαναγορά μετοχών μέχρι το τέλος του έτους.

Η σύσταση αναφέρει ότι οι τράπεζες πρέπει να επιδείξουν μετριοπάθεια. προκειμένου να «εξοικονομήσουν κεφάλαια για να διατηρήσουν την ικανότητά τους να στηρίζουν την οικονομία σε ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας, που προκαλείται από την πανδημία Covid-19».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v