Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόροι 2,1 εκατ. για Εθνικό Κήπο και Λόφο Φιλοπάππου

Οι εργασίες για την περαιτέρω ανάδειξη των δύο αυτών χώρων αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2020 και να ολοκληρωθούν έως τον Σεπτέμβριο 2023. Μετά το Πάρκο Τρίτση, το ΠράασΤαμείο συμβάλλει σε ένα ακόμη μεγάλο περιβαλλοντικό έργο στην Αθήνα

Πόροι 2,1 εκατ. για Εθνικό Κήπο και Λόφο Φιλοπάππου

Την ένταξη και χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο του έργου για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Εθνικού Κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου, αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή του (29/7) το Δ.Σ. του οργανισμού.

Το έργο θα υλοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι εργασίες για την περαιτέρω ανάδειξη των δύο αυτών χώρων αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2020 και να ολοκληρωθούν έως τον Σεπτέμβριο 2023 και ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 2,12 εκατ. ευρώ.

Το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

  • Μελέτη Αποτύπωσης του Πεισιστράτειου Υδραγωγείου
  • Γεωχωρική Αποτύπωση Λόφου Φιλοπάππου και Εθνικού Κήπου
  • Εργο αποκατάστασης και αναβάθμισης υποδομών στο Λόφο Φιλοπάππου
  • Καθαρισμούς ρείθρων και μονοπατιών-μονοπάτια Πικιώνη
  • Φυτεύσεις
  • Στήριξη επισφαλών τμημάτων
  • Ανακατασκευή παιδικών χαρών Εθνικού Κήπου και εκσυγχρονισμό των θερμοκηπίων του

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την αποδοχή από το Πράσινο Ταμείο των προτάσεων του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Εθνικού Κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου. Μετά τη σημαντική χρηματοδότηση του Πάρκου Τρίτση, για το οποίο αρμόδια είναι πλέον η Περιφέρεια Αττικής, το Πράσινο Ταμείο συμβάλλει σε ένα ακόμη μεγάλο περιβαλλοντικό έργο στην Αθήνα. Όλοι μας έχουμε στην καρδιά μας τον Εθνικό Κήπο και του Φιλοπάππου!

Μέσα στον Αύγουστο ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Στάθης Σταθόπουλος, θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση επιπλέον δράσεις, όπως τα νέα (3ο και 4ο) προγράμματα για την απολιγνιτοποίηση, που έχουν σχεδιαστεί, αλλά και σημαντικές απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων σε Μακεδονία και Κρήτη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v