Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ. Θεοχάρης: Δεν είναι ο τουρισμός το πρόβλημα

«Θα γίνει κάθε προσπάθεια για να κερδίσουμε και τον τελευταίο τουρίστα», υποστήριξε ο υπουργός. Ο υποτιθέμενος σχεδιασμός ήταν μια παλινωδία, υποστηρίζει η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Χ. Θεοχάρης: Δεν είναι ο τουρισμός το πρόβλημα

«Σταματήστε να χτυπάτε τον τουρισμό» σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, λέγοντας πως «δεν είναι αυτό το πρόβλημα». Όπως είπε, υπήρξε χαλαρότητα γιατί επικράτησε η άποψη ότι κερδίσαμε τη μάχη, ενώ σημείωσε, «δεν ακούσατε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει δεύτερο κύμα».

Είχε προηγηθεί κριτική από την αντιπολίτευση για αποσπασματικά μέτρα τόσο στη μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης όσο και στο «μέτωπο» του τουρισμού. Οι αναφορές αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας για τη συνεργασία στον τουρισμό. «Θα γίνει κάθε προσπάθεια για να κερδίσουμε και τον τελευταίο τουρίστα», υπογράμμισε ο Χ. Θεοχάρης, σημειώνοντας πως το πρόβλημα δεν ήταν το άνοιγμα των συνόρων.

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια τόνισε πως η χώρα συνεχίζει να είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλα κράτη, δίνοντας και παραδείγματα. Όπως είπε, υπάρχει χώρα με πληθυσμό 9 εκατομμυρίων με κλειστά σύνορα, που πήγε από τα 200 στις 3.000 κρούσματα. Επίσης σε άλλη χώρα με 2.5 φορές μικρότερο πληθυσμό, το επιθετικό άνοιγμα των συνόρων οδήγησε σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων.

Σχετικά με το αρχικό άνοιγμα των συνόρων στους τουρίστες από τη Σερβία, ο Χ. Θεοχάρης είπε πως πήραμε ένα «ρίσκο» επειδή βλέπαμε ότι επιδημιολογικά άντεχε η Σερβία και επειδή είχαμε αυτή τη σχέση. Ωστόσο η επιδημιολογική κατάσταση δεν επέτρεψε αυτό να συνεχιστεί. Όσον αφορά στα τεστ που διεξάγονται, ο υπουργός είπε πως με τη μεθοδολογία που ακολουθείται, οι 8.000 είναι σαν να έχουν γίνει σχεδόν 16.000

Νωρίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Νοτοπούλου υπογράμμισε πως «ο υποτιθέμενος σχεδιασμός από την επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας ήταν μια παλινωδία». Παράλληλα σημείωσε πως «υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές ευθύνες» και απευθυνόμενη προς την κυβερνητική πτέρυγα σημείωσε «τις ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας την έχετε εσείς. Και την ευθύνη για την κατάρρευση του τουρισμού και την αποδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος την έχετε εσείς».

Τέλος, ζήτησε να υπάρξει στήριξη για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v