Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χανιά: Συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια για την πορεία του προγράμματος δακοκτονίας

Στην συνάντηση αναφέρθηκε ότι υπάρχει επάρκεια εντομοκτόνων υλικών για την εκτέλεση τόσο του τέταρτου όσο και του πέμπτου δολωματικού ψεκασμού.

Χανιά: Συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια για την πορεία του προγράμματος δακοκτονίας

Η πορεία του προγράμματος της δακοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, με υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπροσώπους των εργολάβων παγιδοθεσίας και ψεκασμών που εφαρμόζουν το πρόγραμμα.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν και τα προβλήματα που έχουν προκύψει και όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Χανίων, «σύμφωνα με τους γεωπόνους που εφαρμόζουν το πρόγραμμα η κατάσταση είναι για την ώρα, ελεγχόμενη. Τονίστηκε όμως, ότι μπαίνοντας στην επικίνδυνη περίοδο του φθινοπώρου, πρέπει να υπάρχει εγρήγορση, τόσο από την υπηρεσία όσο και από τους παραγωγούς, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση μπορεί να ανατραπεί πολύ γρήγορα».

Στην συνάντηση αναφέρθηκε επίσης ότι υπάρχει επάρκεια εντομοκτόνων υλικών για την εκτέλεση τόσο του τέταρτου όσο και του πέμπτου δολωματικού ψεκασμού.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο τέταρτος ψεκασμός έχει ήδη ξεκινήσει σε μικρό αριθμό περιοχών ενώ αναμένεται να συνεχιστεί από την επόμενη εβδομάδα, όταν και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για μείωση των υψηλών θερμοκρασιών, στις περισσότερες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας.

Κατά την συνάντηση σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας από τον κ Καλογερή, αλλά και από τους παρευρισκόμενους, επισημάνθηκε η δυνατότητα πρώιμης ελαιοσυλλογής όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες, ώστε να αποφευχθούν τυχόν απώλειες παραγωγής λόγω ενδεχόμενων παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών κατά την φθινοπωρινή περίοδο.

Ανησυχία εκφράστηκε επίσης για τυχόν εμφάνιση μυκητολογικών ασθενειών στον ελαιόκαρπο που πιθανά να οδηγήσουν σε ποιοτική υποβάθμιση του ελαιολάδου. Πάνω στο θέμα αυτό οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την σύσταση επιστημονικής επιτροπής από την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία παρακολουθεί το θέμα και η οποία, αν υπάρξει ανάγκη, θα δώσει οδηγίες για την αντιμετώπιση μυκητολογικών προσβολών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v