Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέντε κρούσματα νοσηλευτών στο Αττικό Νοσοκομείο

Δεν δέχεται νέες εισαγωγές η Γενική ΜΕΘ του νοσοκομείου μετά από αύξηση των κρουσμάτων στο προσωπικό. Τα ύποπτα κρούσματα συνωστίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών με άλλους ασθενείς, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πέντε κρούσματα νοσηλευτών στο Αττικό Νοσοκομείο

Για σειρά κρουσμάτων στο Αττικό Νοσοκομείο αλλά και λάθη της διοίκησης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). 

Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «στη Γενική ΜΕΘ του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου 16 κλινών εμφανίστηκαν πριν μερικές ημέρες 2 συνάδελφοι θετικοί στον κορωνοϊό και ένας διασωληνωμένος ασθενής.

Κανονικά οι ασθενείς θα έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλη ΜΕΘ Νοσοκομείου της Αττικής προκειμένου να απολυμανθεί ο χώρος. Δεν μεταφέρθηκαν ελλείψει ΜΕΘ. Το προσωπικό της Μονάδας θα έπρεπε να βγει σε καραντίνα. Υποβλήθηκαν μόνο σε τεστ και δούλευαν κανονικά εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Λόγω των παραλείψεων και των αποφάσεων της Διοίκησης τα κρούσματα κορωνοϊού σε συναδέλφους έχουν φθάσει πια στους πέντε. Ένας διασωληνωμένος ασθενής.

Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Τώρα η Μονάδα δεν δέχεται εισαγωγές.

Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνονται μέτρα στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο που είναι Νοσοκομείο αναφοράς στον κορωνοϊό. Τα ύποπτα περιστατικά συνωστίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με τα γενικά περιστατικά. Οι διάδρομοι του Νοσοκομείου είναι γεμάτοι ράντζα.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να επιληφθεί επιτέλους του ζητήματος και να διορθώσει την κατάσταση στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο που είναι άκρως επικίνδυνη για την διασπορά του ιού», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v