Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον ΓΓ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Η συνάντηση αφορούσε τα έργα μελέτης και κατασκευής του Εκκλησιαστικού Μητροπολιτικού Μουσείου και του Κέντρου Συντήρησης Κειμηλίων, αποκατάστασης και συντήρησης του παλαιού ιστορικού κτιρίου της πρώην Ιεράς Συνόδου.

Συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον ΓΓ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιος Καραγιάννης, σε συνέχεια της από 2 Ιουλίου συναφθείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του υπουργείου, για την υλοποίηση τριών τεχνικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τα έργα μελέτης και κατασκευής του Εκκλησιαστικού Μητροπολιτικού Μουσείου και του Κέντρου Συντήρησης Κειμηλίων, αποκατάστασης και συντήρησης του παλαιού ιστορικού κτιρίου της πρώην Ιεράς Συνόδου, το οποίο σήμερα στεγάζει υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και μελέτης και αποκατάστασης, οικοδομικής και καλλιτεχνικής, του ΙΝ του Αγίου Ανδρέα, του παρεκκλησίου της Αρχιεπισκοπής.

Τα ως άνω έργα εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ 2020), βάσει της υπ' αριθμ. πρωτ. 95002/11.9.2020 σχετικής απόφασης περί δέσμευσης των απαραίτητων πόρων του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννη Τσακίρη, όπως αυτή αναρτήθηκε στο Πρόγραμμα Διαύγεια με ΑΔΑ: Ω4ΒΔ46ΜΤΛΡ-0ΔΚ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v