Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο Χαρδαλιά περίπτερα και πλατείες

Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση, πριν την ενδεχόμενη επιβολή γενικού lockdown. Το σενάριο για περιορισμό του ανεξέλεγκτου συνωστισμού στις πλατείες, ποιο μπλόκο εξετάζεται στα περίπτερα.

Στο στόχαστρο Χαρδαλιά περίπτερα και πλατείες

Μήνυμα πως σε αυτή τη φάση δεν εξετάζεται ένα νέο lockdown έστειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, δίνοντας και μια εικόνα των εναλλακτικών μέτρων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, αν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σημείωσε πως «είμαστε μακριά από ένα νέο lockdown. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Συνέχισε επισημαίνοντας, «για παράδειγμα σας λέω τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ή πιθανόν μέτρα για ηλικιακές ομάδες άνω των 65, αλλά και αυτό θα το δούμε με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής».

Πληροφορίες πάντως από το κυβερνητικό επιτελείο σημειώνουν ότι στο στόχαστρο έχουν μπει οι πλατείες, όπου παρατηρείται ανεξέλεγκτος συνωστισμός, αλλά και τα περίπτερα που πωλούν αλκοόλ και τις νυχτερινές ώρες. 

Στα μέτρα που εξετάζονται, είναι είτε το υποχρεωτικό κλείσιμο των περιπτέρων μετά τις 12:00 το βράδυ είτε η απαγόρευση της πώλησης αλκοολούχων από ένα χρονικό σημείο και μετά.  

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v