Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Η στάση των κομμάτων στο νομοσχέδιο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Επί της αρχής του νομοσχεδίου υπέρ τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, επιφύλαξη εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25, που θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, ενώ κατά τάχθηκε το ΚΚΕ.

Βουλή: Η στάση των κομμάτων στο νομοσχέδιο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής του νομοσχεδίου για «την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας». Επί της αρχής του νομοσχεδίου υπέρ τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, επιφύλαξη εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25, που θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, ενώ κατά τάχθηκε το ΚΚΕ.

Μιλώντας στην επιτροπή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός (φωτ.) υπογράμμισε πως «είμαστε αντιμέτωποι με κινούμενη άμμο», σημειώνοντας ότι με μια σειρά οδηγιών επιχειρείται να κλείσουν περισσότερες τρύπες για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται και έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη εξάρθρωση από τις γαλλικές διωκτικές αρχές μίας τρομοκρατικής οργάνωσης που χρησιμοποιούσε τις νέες τεχνολογίες και τα εικονικά νομίσματα για να εκπληρώσει τους σκοπούς της.

Ο υφυπουργός επανέλαβε πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι ο καταλληλότερος φορέας για την εποπτεία των ψηφιακών νομισμάτων. Παράλληλα τόνισε πως θα υπάρξει διεύρυνση των αρμοδιοτήτων και σημείωσε πως για να μπορέσει η Επιτροπή να κάνει σωστά τη δουλειά της, θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με όλες τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στην εκπαίδευση, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο Γ. Ζαββός χαρακτήρισε την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος «ζήτημα δημοσίου συμφέροντος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v