Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Game Changer για Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης

Οι ομιλητές στο Ετήσιο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες προοπτικές τόσο από την αξιοποίηση του Πακέτου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και λόγω της ποιότητας του ανθρώπινου δυναμικού που έχει.

Game Changer για Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Annual Sustainability Summit, που διοργανώθηκε για
5η συνεχή χρονιά από το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE).

Τίτλος του φετινού Συνεδρίου ήταν «Βιώσιμη Ανάκαμψη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες» και τα ζητήματα που συζητήθηκαν, ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε η πρωτοφανής υγειονομική κρίση και ο τρόπος με τον οποίο η Πολιτεία και οι επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλουν ώστε να γίνει η ανάκαμψη με τρόπο βιώσιμο και υπεύθυνο.

Η εκδήλωση φιλοξένησε σημαντικούς ομιλητές όπως τον κ. Chris Allen, εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τον κ. Γιώργο Μοσχόβη, αναπληρωτή επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τον κ. Ζαχαρία Ραγκούση, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Ελλάς.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες προοπτικές τόσο από την αξιοποίηση του Πακέτου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και λόγω της ποιότητας του ανθρώπινου δυναμικού που έχει.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα, ένα game changer όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Chris Allen, να γίνουν ριζικές αλλαγές σε επίπεδο περιφερειακής ανάπτυξης, ψηφιακού μετασχηματισμού, πράσινης ανάπτυξης, ενίσχυσης των υποδομών, απασχόλησης με κοινωνική συνοχή και έξυπνης επιχειρηματικότητας, κυρίως όσον αφορά την καινοτομία.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και σχολιάστηκε για πρώτη φορά η δεύτερη έκδοση του βιβλίου Practical Sustainability Strategies: How to Gain a Competitive Advantage (Wiley) του Νίκου Αυλώνα, που πρόσφατα εκδόθηκε στην Αμερική και κυκλοφορεί διεθνώς ενώ ήδη χρησιμοποιείται από σημαντικά Πανεπιστήμια στην Αμερική και Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Ν. Αυλώνας παρουσίασε την Πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης CRI για «Για μία υπεύθυνη και βιώσιμη ανάκαμψη», στο πλαίσιο της οποίας έγινε έκκληση στις ελληνικές επιχειρήσεις να δηλώσουν την υποστήριξή τους με απώτερο σκοπό την εδραίωση των πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης στον κρατικό σχεδιασμό και στο πακέτο ανάκαμψης που θα διατεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συμφωνία με αντίστοιχες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτοβουλίες.

Επίσης, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η έρευνα του i-MBA Sustainable Development and Circular Economy Club για το Greenwashing, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη υπεύθυνης επικοινωνίας αλλά και καλών πρακτικών στην Ελλάδα.

Eιδικές διακρίσεις δόθηκαν σε Προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας που ξεχώρισαν εν μέσω της πανδημίας για τον κοινωνικό τους αντίκτυπο και την καινοτομία τους. Οι εταιρίες και τα ιδρύματα που βραβεύθηκαν ήταν η Μπάρμπα Στάθης, ο Όμιλος Alumil, η Eurolife FFH, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής. Επίσης διάκριση δόθηκε και σε φοιτητή του Προγράμματος MBA International.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v