Σταϊκούρας: Αστοχη και υποκριτική η πρόταση δυσπιστίας

Ο Χρήστος Σταϊκούρας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «επιδιώκει να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στις αγωνίες της κοινωνίας».

Σταϊκούρας: Αστοχη και υποκριτική η πρόταση δυσπιστίας

Πυρά στο ΣΥΡΙΖΑ «των φόρων, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της οριζόντιας κατάργησης της προστασίας της πρώτης κατοικίας» εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας για «αδιέξοδη και μικροπολιτική τακτική» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από το βήμα της Βουλής ο Χ. Σταϊκούρας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «επιδιώκει να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στις αγωνίες της κοινωνίας».

Όπως είπε η πρόταση δυσπιστίας είναι «άκαιρη, άστοχη και υποκριτική» και άσκησε κριτική στην πολιτική που είχε υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως είπε «μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ και εσάς κ. Τσίπρα, που ενώ υποστηρίζατε το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», στη συνέχεια λέγατε ότι «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους. Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ και εσάς κ. Τσίπρα, που ενώ υποστηρίζατε τη «σεισάχθεια» καταργήσατε το 2019, με νόμο οριζόντια, την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αλήθεια, πόση ακόμη υποκρισία διαθέτετε κύρια Τσίπρα εσείς και το κόμμα σας;»

O υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε εκτενώς στην υλοποιούμενη πολιτική και στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη μείωση των φόρων και των εισφορών αλλά και τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Ειδικότερα αναφέρθηκε σε «ένα αποτελεσματικό και συνεκτικό πακέτο 59 μέτρων, το οποίο θα ξεπεράσει τα 24 δισεκατομμύρια» και προσέθεσε προς την αξιωματική αντιπολίτευση «πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που επέβαλαν πλήθος νέων φόρων στα ελληνικά νοικοκυριά τα προηγούμενα χρόνια».

Μιλώντας στην Ολομέλεια συνέχισε τα βέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως « αποδεικνύει, ευρισκόμενη σε συνθήκες γενικευμένης αμηχανίας και αδυναμίας άρθρωσης εναλλακτικής πρότασης για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ότι επιδιώκει να κερδοσκοπήσει πολιτικά, πάνω στις αγωνίες της κοινωνίας. Όμως, ματαιοπονεί». 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Οικονομικών το παρών έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v