Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επεκτείνονται οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής σε νησιά της Περιφέρειας Αττικής

Σκοπός της δράσης στις περιοχές που δεν διαθέτουν υποδομές του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) είναι να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, που διαθέτει σήμερα το ΕΣΥ, χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους.

Επεκτείνονται οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής σε νησιά της Περιφέρειας Αττικής

Tην απόφαση επέκτασης του εθνικού δικτύου τηλεϊατρικής σε νησιά της Περιφέρειας Αττικής, μία δράση προϋπολογισμού 1.2 εκ. ευρώ, η οποία χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» με πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), υπέγραψε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Σκοπός της δράσης στις περιοχές που δεν διαθέτουν υποδομές του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) είναι να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, που διαθέτει σήμερα το ΕΣΥ, χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους. Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών υγείας ακόμη εντός της οικίας των ασθενών, καθώς θα υπάρχει πρόβλεψη για την λειτουργία 90 συστημάτων κατ' οίκων μέριμνας και παρακολούθησης. Επιπρόσθετα, θα διευκολυνθεί η συνεχής και δια βίου εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νησιωτικών δομών υγείας, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη υγειονομική θωράκιση του πληθυσμού των νησιών.

Επιπρόσθετα στο έργο περιλαμβάνονται:

* Αναβάθμιση του Κέντρου Δεδομένων ώστε να εξυπηρετήσει όλα τα νέα σημεία

* Ασύρματο δίκτυο για το σύνολο των σημείων ΕΔΙΤ της Περιφέρειας

* Συμπληρωματικός εξοπλισμός και μελέτες με έμφαση στην ψηφιακή ασφάλεια.

* Υπηρεσίες εκπαίδευσης και πιλοτικής λειτουργίας.

Με αφορμή τη νέα δράση ο κ. Πατούλης επισήμανε πως «ενισχύουμε τη συνδρομή μας, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η ελληνική πολιτεία για την εξυπηρέτηση των άμεσων και επιτακτικών υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού, για την καλύτερη διαχείρισης της πανδημίας. Αξιοποιούμε τη σύγχρονη τεχνολογία με στόχο τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας που είναι προτεραιότητα, αυτή την κρίσιμη περίοδο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v