Ντέκλαν Κοστέλο: Ωριμο το ελληνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης

Αυτό που ξεχωρίζει στο ελληνικό σχέδιο είναι η πρόθεση για την ανανέωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, τόνισε το στέλεχος της Κομισιόν. Εμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ντέκλαν Κοστέλο: Ωριμο το ελληνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης

Θετικά υποδέχθηκαν στις Βρυξέλλες το ελληνικό προσχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντής της DG ECFIN Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος μετείχε σήμερα σε συνέδριο του Economist.

O Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες οι οποίες υπέβαλαν ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο είναι ταυτόχρονα ώριμο και σημείωσε ότι αυτό που ξεχωρίζει στο ελληνικό σχέδιο είναι η πρόθεση για την ανανέωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Ο Ντ. Κοστέλο αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που υπάρχουν όπως για παράδειγμα το στοίχημα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. «Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά σε ό,τι αφορά τους δείκτες ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά έχει βάλει στόχο να αλλάξει αυτή την εικόνα. Η Ελλάδα έχει πλέον θέσει στο επίκεντρο των σχεδιασμών της την ψηφιακή οικονομία», σημείωσε.

«Η σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη, μιλάμε για τεράστια ποσά», πρόσθεσε ο κοινοτικός αξιωματούχος, συμπληρώνοντας πως η Κομισιόν στηρίζει τις προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v