Μετωπική σύγκρουση Σταϊκούρα και Τσακαλώτου για τον προυπολογισμό

"Η οικονομία δεν είναι το asset της αξιωματικής αντιπολίτευσης", ανέφερε  Χ. Σταϊκούρας. "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ τέτοια κακοποίηση στοιχείων", υποστήριξε ο Ευκ. Τσακαλώτος.

Μετωπική σύγκρουση Σταϊκούρα και Τσακαλώτου για τον προυπολογισμό

Διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους στην Ολομέλεια ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών πήρε το λόγο και σημείωσε πως πρέπει να τεθούν τα θέματα «μακριά από θριαμβολογίες αλλά και κινδυνολογίες, μακριά από αερολογίες και ανεύθυνες πλειοδοσίες».

Μιλώντας στην Ολομέλεια εξαπέλυσε βέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως «δεν μπορεί να μιλά για αστοχίες στις προβλέψεις όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε πέσει έξω» και προσέθεσε «τελευταία φορά που πιάσαμε τους στόχους ήταν το 2014». Συνέχισε την κριτική του στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως η οικονομία δεν είναι το «asset» του.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε πίνακες με στοιχεία για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για την αναθεώρηση στοιχείων είπε «είστε εκτός τόπου και χρόνου. Όλοι αναθεωρούν διότι κανένας δεν ξέρει την ένταση και έκταση της υγειονομικής κρίσης. Είναι προφανές ότι άλλαξαν τα στοιχεία γιατί υπήρχε δεύτερο κύμα της πανδημίας».

Ιδιαίτερα εστίασε στη μάχη που είναι σε εξέλιξη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μάλιστα χαρακτηριστικά σημείωσε πως ό,τι χρειαστεί το υπουργείο Υγείας στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα το έχει, προσθέτοντας «όσα χρήματα χρειαστεί και για το 2021»

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από το ΣΥΡΙΖΑ. « Ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε από την αντιπολίτευση να κάνει μια σοβαρή συζήτηση και κατευθείαν την κατηγόρησε ότι είναι ανεύθυνη» είπε χαρακτηριστικά. Συνέχισε λέγοντας «την προηγούμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση (αναφέρθηκε στο διάστημα από το 2012 έως τις αρχές του 2015) δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ τέτοια κακοποίηση των στοιχείων παρά τις μεγάλες αντιπαραθέσεις και διαφορές αντιλήψεων». Εξαπέλυσε βέλη στον υπουργό Οικονομικών πως δεν απαντά με επιχειρήματα και έθεσε το ερώτημα «με ποια επίδοση, σε σύγκριση με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης θα είναι ικανοποιημένος. Αν θα είναι 21ος, 24 ος ή 27ος;»

Σε έντονο ύφος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι ο κ. Σταϊκούρας έχει κακοποιήσει τα στοιχεία για να αποδείξει αυτά που θέλει και αναρωτήθηκε αν έχει κακοποιήσει με τη στάση του περισσότερο τη θέση του Υπουργού Οικονομικών ή τη θέση του καθηγητή Πανεπιστημίου φέρνοντας στοιχεία που στρεβλώνουν την εικόνα.

Για να απαντήσει εκ νέου ο Χρήστος Σταϊκούρας ασκώντας έντονη κριτική στην πορεία της οικονομίας όταν στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας συγκρίσεις με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v