Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαγραφή προστίμων για εκπρόθεσμη υποβολή ΜΥΦ του 2016

Θα σβήσουν πρόστιμα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι είχαν κάνει χρήση «σιωπηρής παράτασης» τον Ιανουάριο του 2016 για την υποβολή των ΜΥΦ του 2014.

Διαγραφή προστίμων για εκπρόθεσμη υποβολή ΜΥΦ του 2016

Διαγραφή των προστίμων για εκπρόθεσμη υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών 2014 (ΜΥΦ) οι οποίες υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα τον Ιανουάριο του 2016 προβλέπει διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα ενσωματωθεί σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο στη Βουλή.

Με άλλες διατάξεις στο ίδιο νομοσχέδιο αντιμετωπίζεται το ζήτημα που είχαν θέσει οι λογιστές, οι οποίοι λόγω ασθένειας έχασαν τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και γενικότερα διεκπεραίωσης φορολογικών υποχρεώσεων των πελατών τους.

Οι σχετικές διατάξεις είναι έτοιμες στο ΥΠΟΙΚ, υπήρξε σκέψη να κατατεθούν υπό μορφή τροπολογίας αλλά τελικά αποφασίστηκε να ενσωματωθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Με τον τρόπο αυτό θα σβήσουν πρόστιμα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι είχαν κάνει χρήση «σιωπηρής παράτασης» τον Ιανουάριο του 2016 για την υποβολή των ΜΥΦ του 2014, η οποία όμως δεν είχε λάβει ποτέ τη μορφή διάταξης νόμου.

Με τις νέες διατάξεις θα λαμβάνεται μέριμνα και για όσους έχουν ήδη πληρώσει αυτά τα πρόστιμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v