Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυτική Αττική: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00, κλείνουν τα καταστήματα

Σκληρά μέτρα σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα. Σταματά το click away, κλείνουν τα κομμωτήρια, επιτρέπονται μόνο κηδείες. Τα κρούσματα που δεν χρήζουν νοσηλείας θα απομονώνονται σε ειδικές δομές που έχουν ετοιμαστεί. Μαζικά τεστ.

Δυτική Αττική: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00, κλείνουν τα καταστήματα
  • του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη Βασίλη Ιγνατιάδη

Αυστηρότερο πλαίσιο για τη Δυτική Αττική (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα) από αύριο Παρασκευή στις 06.00 και για επτά ημέρες ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 με εξαίρεση τους εργαζόμενους και μόνο. Θα μπορούν να μετακινούνται μόνο από και προς την εργασία τους με αποκλειστική άδεια του εργοδότη.
  • Σταματά το λιανεμπόριο, ακόμα και το click away, κλείνουν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης νυχιών, τα βιβλιοπωλεία και όλες οι επιχειρήσεις
  • Σταματούν όλες οι λειτουργίες εκτός από τις κηδείες με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν ξεπερνούν τα 10 άτομα. Σταματά η προσέλευση σε εκκλησίες για ατομική προσευχή. 
  • Μαζικοί έλεγχοι με rapid test στον πληθυσμό και καθετοποιημένη ιχνηλάτηση των στενών επαφών. Εμφαση δίνεται σε Νέα Ζωή, Νεόχτιστα, Ανω και Κάτω Φούσα, Γοριτσά, Σοφό και στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας και της Ελευσίνας. Ενθαρρύνονται οι εταιρείες να κάνουν και οι ίδιες ελέγχους στο προσωπικό. Ακολουθείται το μοντέλο 0-5-10, δηλαδή έλεγχοι ανά πέντε ημέρες. 
  • Μοριακός έλεγχος κάθε πέντε ημέρες σε εργαζόμενους όλων των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων.
  • Διανομή μασκών με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Απομόνωση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας σε ειδικούς χώρους και δομές που έχουν εξασφαλιστεί. Το μέτρο ισχύει ειδικά σε περιπτώσεις που η κατ' οίκον απομόνωση δημιουργεί προβλήματα για την οικογένεια
  • Σταματούν οι λαϊκές αγορές ενώ θα γίνεται rapid test στους μικροπωλητές για να έχουν άδεια μετακίνησης σε άλλες περιοχές για εργασία. Θα υπάρχει επανέλεγχος ανά τριήμερο.

Ο κ.Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής για αυστηρή, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς προφάσεις τήρηση των μέτρων. «Είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε την περαιτέρω διασπορά του ιού. Να προφυλάξουμε τους πολίτες μας και τις πόλεις μας από τις συνέπειες μιας περαιτέρω έξαρσης της διάδοσης του ιού. Είναι ο μόνος τρόπος για να μη χρειαστεί να προχωρήσουμε σε επιπρόσθετη αυστηροποίηση των μέτρων. Μια εξέλιξη που σας διαβεβαιώνω πως δεν επιθυμεί κανείς», είπε.

Ισχυρότατη σύσταση, έκκληση, παράκληση προς όλους, και κυρίως στους κατοίκους των περιοχών αυτών να είναι τις επόμενες μέρες ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v