Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξτρα χρόνος για αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης

Η προθεσμία, όπως είχε προαναγγείλει το ΥΠΟΙΚ εκπνέει πλέον την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου. Για τα καυσόξυλα ορίζεται ότι το επίδομα χορηγείται υπό τον όρο οι αγορές να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου 2020 έως και 28 Φεβρουαρίου 2021.

Εξτρα χρόνος για αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης προβλέπει κοινή απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Η προθεσμία, όπως είχε προαναγγείλει το υπουργείο Οικονομικών και επικυρώνει η απόφαση, εκπνέει πλέον την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

Με την ίδια απόφαση Η προθεσμία, όπως είχε προαναγγείλει το υπουργείο Οικονομικών και επικυρώνει η απόφαση, εκπνέει πλέον την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου. προκειμένου να υπολογιστεί το επίδομα. Ορίζεται ότι «το επίδομα χορηγείται υπό τον όρο ο δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων με την παρούσα ειδών καυσίμων θέρμανσης αξίας μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του κατά τα ανωτέρω δικαιούμενου επιδόματος, από 1η Οκτωβρίου 2020 έως και 28 Φεβρουαρίου 2021 και ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2020 ημερομηνία κατά την οποία αρχίζει η διάθεσή του.

Κατ' εξαίρεση, για τα καυσόξυλα, το επίδομα χορηγείται υπό τον όρο οι αγορές να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου 2020 έως και 28 Φεβρουαρίου 2021. Σε περίπτωση που η αξία αγοράς υπολείπεται του ανωτέρω ορίου, ο δικαιούχος λαμβάνει επίδομα ίσο με το ήμισυ της αξίας των αγορών που πραγματοποίησε το ίδιο διάστημα».

Ορίζεται τέλος ότι «για τα λοιπά καύσιμα, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, υποβάλλεται επιπρόσθετα έως την ως άνω προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ο αριθμός της απόδειξης αγοράς ειδών καυσίμων που τιμολογήθηκαν από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 και κατ' εξαίρεση για τα καυσόξυλα, ο αριθμός της απόδειξης αγοράς ειδών καυσίμων που τιμολογήθηκαν από την 1η Ιουνίου 2020 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, το ποσό/αξία της συναλλαγής, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου και η επωνυμία της επιχείρησης - πωλήτριας των ειδών καυσίμων θέρμανσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v