Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Η δράση ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται δοκιμαστικά στην περιοχή της Καναπίτσας και με την προοπτική, από τη στιγμή που ο κόσμος θα ανταποκριθεί, να επεκταθεί άμεσα και στην υπόλοιπη πόλη.

Πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Ένα πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης ξεκινά πιλοτικά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να δώσει επιπλέον κίνητρα στους κατοίκους της πόλης, ώστε να συμμετέχουν πιο ενεργά και σε μεγαλύτερους αριθμούς, στο θέμα της σύγχρονης διαχείρισης των αστικών αποβλήτων. Η δράση ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται δοκιμαστικά στην περιοχή της Καναπίτσας και με την προοπτική, από τη στιγμή που ο κόσμος θα ανταποκριθεί, να επεκταθεί άμεσα και στην υπόλοιπη πόλη.

Εκτός από το αυτονόητο κέρδος για το περιβάλλον και την αστική βιωσιμότητα, τα νοικοκυριά του Ηρακλείου θα δουν όφελος και στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αφού με βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όσο περισσότερο ανακυκλώνουν τόσο περισσότερα θα κερδίζουν μέσα από την έκπτωση σε αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, από τις τοπικές επιχειρήσεις που μετέχουν στο πρόγραμμα ανταποδοτικότητας.

Η διαδικασία συμμετοχής γίνεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου και σε όσους δημότες εγγραφούν, η αποκομιδή θα πραγματοποιείται με ραντεβού, σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Το ανακυκλώσιμο υλικό θα ζυγίζεται και αναλόγως με την ποσότητα, θα πιστώνονται πόντοι στον λογαριασμό του κάθε σπιτιού. Οι πόντοι αυτοί θα μπορούν να μετατραπούν σε κουπόνια, τα οποία χρησιμοποιούνται για εκπτώσεις στις αγορές από μια μεγάλη επιλογή τοπικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, μέσα από την ίδια πλατφόρμα, στο πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν και όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανταπόδοση, να προσφέρουν δηλαδή έκπτωση στους κατοίκους του Ηρακλείου που συμβάλλουν στην ανταποδοτική ανακύκλωση, αυξάνοντας έτσι και αυτοί την καταναλωτική τους κίνηση, σε μια περίοδο που είναι αναγκαία η ανάκαμψη της τοπικής αγοράς.

«Κάνουμε την αρχή σ' ένα φιλόδοξο σχέδιο, σε μια νέα αντίληψη που θέλουμε να δώσουμε για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δίνοντας οικονομικό κίνητρο στους Ηρακλειώτες, επιλέγουμε να ξεκινήσουμε από τη γειτονιά της Καναπίτσας με στόχο, αν δούμε ότι οι συμπολίτες μας συμμετέχουν, το επόμενο διάστημα να καλύψουμε ολόκληρο τον δήμο», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το Περιβάλλον και την Καθαριότητα, Μάνος Βαβουράκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v