Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΜΥΛΕ: Όχι στο ξήλωμα αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων

Η κυβέρνηση μετά την κατάργηση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων αποδυναμώνει τον ρυθμιστικό της ρόλο και δημιουργεί ένα χειρότερο καθεστώς στον χώρο των λιμανιών.

ΟΜΥΛΕ: Όχι στο ξήλωμα αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων

"Η ΟΜΥΛΕ εκφράζει την διαμαρτυρία της για την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας στην Bουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας με την οποία αρμοδιότητες της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ) καταργούνται – περικόπτονται ή και εντέχνως τροποποιούνται", αναφέρει ανακοίνωση.

"Η ΟΜΥΛΕ θεωρεί πως στα Λιμάνια, μετά την ιδιωτικοποίηση τους, ήταν και είναι απαραίτητο να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος, καθώς πρόκειται για εταιρείες κοινής ωφέλειας με ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία, καθώς και για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Αντ’ αυτού παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε αντίθετη κατεύθυνση, διότι, μετά την κατάργηση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (ΔΑΛ), συρρικνώνει τις αρμοδιότητες της ΡΑΛ, αποδυναμώνει τον ρυθμιστικό της ρόλο και δημιουργεί ένα χειρότερο καθεστώς στον χώρο των Λιμανιών.

Η ΟΜΥΛΕ εκφράζοντας τη θέση όλων των εργαζομένων στα Λιμάνια της χώρας θεωρεί αναγκαία προϋπόθεση τη διεξαγωγή διαβούλευσης γύρω από τα κρίσιμα αυτά θέματα.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να αποσύρει την αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσε, χωρίς καν έστω μια στοιχειώδη ενημέρωση και διάλογο και τονίζουμε ότι το θέμα του δημόσιου ελέγχου στα Λιμάνια δεν αντιμετωπίζεται με τροπολογίες «τελευταίας στιγμής»".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v