Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα σχέδια ΔΕΔΑ για αγωγό αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Την κατασκευή αγωγού μέσης πίεσης από τους Κήπους έως την Ορεστιάδα δρομολογεί η ΔΕΔΑ. Στα 30 εκατ. ευρώ το κόστος. Ξεκινούν οι μελέτες. Κάλυψη των αναγκών βιομηχανιών και νοικοκυριών σε Σουφλί, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα.

Τα σχέδια ΔΕΔΑ για αγωγό αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Στην εκπόνηση μελετών για την κατασκευή κάθετου αγωγού μέσης πίεσης στο Νομό Έβρου και συγκεκριμένα στα σύνορα με την Τουρκία προχωρά η Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Η ΔΕΔΑ, επιδιώκοντας να ικανοποιήσει τη ζήτηση φυσικού αερίου σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά της ακριτικής περιοχής της χώρας, ανταποκρίνεται στο αίτημα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τον εφοδιασμό πόλεων και βιομηχανικών περιοχών. Σχετική συνάντηση, όπως έγραψε χθες ο Χαμαιλέων, πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μάριο Τσάκα και τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Κατά τις πληροφορίες, η εταιρεία που είναι ο διαχειριστής δικτύων διανομής αερίου για τις περιοχές πλην της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, θα μελετήσει και θα προχωρήσει στην κατασκευή του αγωγού μήκους 80 χλμ., ο οποίος θα ξεκινά από το σημείο του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου στους Κήπους και θα καταλήγει μέχρι την Ορεστιάδα.

Στόχος είναι η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών καταναλωτών στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα. Το κόστος του αγωγού εκτιμάται στα 30 εκατ. ευρώ, ενώ το έργο χαρακτηρίζεται στρατηγικής σημασίας, καθώς αναπτύσσεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανάπτυξης στην ακριτική περιοχή.

Οι μελέτες, όπως αναφέρουν πηγές, θα έχουν ολοκληρωθεί σε δύο μήνες, ενώ σε ένα χρόνο εκτιμάται ότι θα έχει κατασκευαστεί και λειτουργήσει ο αγωγός μέσης πίεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v