Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 2 2021

Η στροφή 180 μοιρών σε Jumbo-Zara & τα σχέδια επέκτασης στο φυσικό αέριο

Η στροφή 180 μοιρών σε Jumbo-Zara & τα σχέδια επέκτασης στο φυσικό αέριο

ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Την ανάγκη φιλοτιμία έκαναν μεγάλοι όμιλοι του λιανεμπορίου και παρά την αρχική άρνηση, ανοίγουν τελικά τα καταστήματά τους και στις «επιβαρυμένες» (κόκκινες) περιοχές της χώρας.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση την Παρασκευή επέλεξε διπλή συνταγή για τα καταστήματα στις συγκεκριμένες περιοχές: το μοντέλο «click away» και το «click inside» για ένδυση-υπόδηση και είδη χαρτοπωλείου.

Ο συνδυασμός των δύο υβριδικών μοντέλων για εταιρείες με μεικτό χαρτοφυλάκιο, όμως, όπως για παράδειγμα η Jumbo, που διαθέτει είδη βιβλιοχαρτοπωλείου, ρούχα, αλλά και παιχνίδια, κρίθηκε περίπλοκη. Εξού και η εταιρεία φαίνεται πως επιθυμούσε να μην μπει στη διαδικασία, κρατώντας κλειστά καταστήματα στις «κόκκινες περιοχές».

Ωστόσο «με στήριξη και… Θεοί πείθονται». Ο κίνδυνος να χάσει την ευελιξία σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης, ίσως και το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες περισσότερες περιοχές φαίνεται πως θα «κοκκινίζουν» παρά το αντίστροφο, οδήγησε σε αλλαγή πλεύσης.

Δεν ήταν η μοναδική. Στον ίδιο δρόμο κινήθηκε και ο όμιλος Inditex (Zara κ.λπ.), που επίσης ανοίγει τα καταστήματά του σήμερα.

Ο όμιλος εξηγεί τις καθυστερήσεις με το ότι απαιτούνται εταιρικές διεργασίες ενημέρωσης και εγκρίσεων από τα κεντρικά του γραφεία στην Ισπανία. Ωστόσο, για έναν όμιλο που απασχολεί σχεδόν 4.000 υπαλλήλους στα 157 καταστήματα του δικτύου και η στήριξη μετράει…

 

ΔΕΔΑ: Μπορεί η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) να έχει προγραμματίσει και τρέξει τις διαδικασίες για τη διείσδυση του φυσικού αερίου σε έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ωστόσο φαίνεται ότι το δίκτυο των αγωγών δεν θα σταματήσει μόνο σε αυτές.

Όπως πληροφορείται η στήλη, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος επιδεικνύει ζωηρό ενδιαφέρον ώστε το φυσικό αέριο να φτάσει και σε άλλες περιοχές της ακριτικής περιφέρειας της χώρας. Για τον λόγο αυτό σήμερα στην Κομοτηνή θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο Μάριο Τσάκα και άλλα στελέχη της διοίκησης της ΔΕΔΑ.

Δεν αποκλείεται να δούμε την προετοιμασία κι άλλων διαγωνισμών. Να θυμίσουμε ότι με βάση τον προγραμματισμό της ΔΕΔΑ στην Περιφέρεια έχουν ολοκληρωθεί οι δημοπρασίες και αναμένεται η ανακήρυξη των οριστικών αναδόχων σε Ξάνθη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, ενώ στη φάση της προκήρυξης του διαγωνισμού είναι η πόλη της Καβάλας.

Προς έγκριση βαίνουν και τα τεύχη της δημοπράτησης για την Ορεστιάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v