Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττική: Τα κρούσματα βάζουν στο τραπέζι ακόμα και σκληρό lockdown

Κλείδωσε η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τα Σαββατοκύριακα στην πρωτεύουσα, πρόταση για ανοικτά μαγαζιά μόνο Δευτέρα-Παρασκευή. Αχαΐα και Χαλκίδα μπαίνουν σίγουρα σε σκληρό lockdown. Με καθυστέρηση οι ανακοινώσεις.

Αττική: Τα κρούσματα βάζουν στο τραπέζι ακόμα και σκληρό lockdown

Μέτρα περιορισμού της κινητικότητας των πολιτών σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Χαλκίδα αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα η κυβέρνηση, θέλοντας να αποφύγει την εκτίναξη των κρουσμάτων. 

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική, φαίνεται πως «κλειδώνει» για τα Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από αύριο, δηλαδή Σάββατο 6 το απόγευμα με Κυριακή 5 το πρωί. Το μέτρο θα ισχύει κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι να μειωθούν τα κρούσματα. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν στην ειδική επιτροπή και εισηγήσεις για σκληρό Lockdown και κλείσιμο σχολείων. 

Ενα από τα σενάρια είναι και η κατάργηση του click inside, ενώ ορισμένοι λοιμωξιολόγοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να κλείσει ακόμα και το click away για μικρό διάστημα. Τα μέτρα φέρνουν «πιο κοντά» πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα, καθώς ό,τι θα ισχύσει στην Αττική φαίνεται ότι θα ισχύσει και για τη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά την Αχαΐα και τη Χαλκίδα, όλα δείχνουν ότι θα ανακοινωθούν πολύ σκληρά μέτρα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v