Τσίπρας: Αποτυχία της κυβέρνησης το «νέο lockdown μέσα στο lockdown»

Για «θέατρο του παραλόγου» μίλησε στον "Alpha”. Η φθορά της κυβέρνησης έχει αρχίσει για αυτό σκέφτονται πρόωρες εκλογές, σημείωσε. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από τον ιό της αλαζονείας και δεν κατανοεί τις δυσκολίες των πολιτών. Δεν έχει ενσυναίσθηση...

Τσίπρας: Αποτυχία της κυβέρνησης το «νέο lockdown μέσα στο lockdown»

“Επισφράγιση της κυβερνητικής αποτυχίας” και “θέατρο του παραλόγου” χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το “νέο lockdown μέσα στο lockdown που ήδη ζούμε από τον Νοέμβριο.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “Αλφα” τόνισε, μεταξύ άλλων:

-Δεν υπάρχουν πραγματικά δεδομένα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Ο αριθμός των μοριακών τεστ υπολείπεται και οι ειδικοί δεν έχουν μία πραγματική εικόνα. Δεν υπάρχουν ούτε σοβαρές μελέτες επιδημιολογικής επιτήρησης.

Πρέπει να τριπλασιαστούν τα τεστ, να μη γίνονται σαν σε λοταρία αλλά στοχευμένα, εκεί που υπάρχει η υποψία ότι υπάρχουν κρούσματα.

Το ζήτημα είναι όταν θα ανοίξουν τα σχολεία να ανοίξουν με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, με σοβαρά μέτρα προστασίας. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους εργαζόμενους στη μοίρα τους.

- Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από τον ιό της αλαζονείας και δεν κατανοεί τις δυσκολίες των πολιτών. Δεν έχει ενσυναίσθηση, κι αυτό φαίνεται όταν ανακοινώνει αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ ή όταν λέει ότι “υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι εξηρτημένοι από τον μισθό τους”.

Στην Ικαρία έκανε το δεύτερο ατόπημα, το πρώτο ήταν στην Πάρνηθα. Τι ακριβώς “γιόρταζε” στην Ικαρία με τις τσαμπούνες και τα βιολιά; Τους σχεδόν 6.000 νεκρούς από την πανδημία;
Αυτό που χρεώνω στον κ.Μητσοτάκη είναι ότι δίνει την εντύπωση πως βρίσκεται σε άλλον τόπο και χρόνο.

- Το remake της γνωστής ταινίας είναι “Η Μεσαία τάξη πάει στην Κόλαση”.
Μέχρι το τέλος του 2020 το χρέος προς το Δημόσιο ήταν 6 δις ευρώ. Προτείνουμε έναν συνδυασμό πολλών δόσεων με διαγραφή μέρους του ονομαστικού χρέους, της τάξης του 40% τουλάχιστον.
Αν μπουν λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα χρέη δεν θα αποπληρωθούν ποτέ, αν διαγραφεί ένα μέρος του χρέους θα αποπληρωθεί το υπόλοιπο.

- Μελετάμε τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων κι αυτά δείχνουν ότι η φθορά της κυβέρνησης έχει αρχίσει. Γι΄αυτό οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού εισηγούνται πρόωρες εκλογές, για να προλάβουν την μεγάλη πτώση.

Αν τους ακούσει και φυγομαχήσει, θα υποστεί αυτό που λέμε “ύβρις και νέμεσις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v