Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΠΕΕ: Οι ρυθμίσεις στα σύνορα μπλοκάρουν τις εξαγωγές προϊόντων

Ο ΣΕΠΕΕ ζητά τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των διασυνοριακών σταθμών και του αριθμού των διελεύσεων, προτού το πρόβλημα πάρει μεγάλες διαστάσεις και οδηγήσει σε ακυρώσεις παραγγελιών.

ΣΕΠΕΕ: Οι ρυθμίσεις στα σύνορα μπλοκάρουν τις εξαγωγές προϊόντων

Με επιστολή του στα Υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Μεταφορών και Πολιτικής Προστασίας, ο ΣΕΠΕΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη νέα απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 12670/27.02.21.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση περιορίζεται τόσο το ωράριο διελεύσεων (7π.μ. – 7μ.μ. καθημερινά) όσο και το ανώτατο όριο των ατόμων (400 ανά ημέρα) που μπορούν να εισέρχονται μέσω των συνοριακών σταθμών Ευζώνων και Κακαβιάς.

Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί τεράστια προβλήματα καθυστερήσεων και δυσκολίες εύρεσης διαθέσιμων ημερομηνιών διέλευσης στις επιχειρήσεις ένδυσης.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις ένδυσης είναι εξαγωγικές και βασίζονται στις γρήγορες παραδόσεις των προϊόντων τους, η συγκεκριμένη απόφαση ανατρέπει ουσιαστικά το συγκεκριμένο πλεονέκτημα.

Ο ΣΕΠΕΕ ζητά άμεσα την άρση του συγκεκριμένου μέτρου, τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των διασυνοριακών σταθμών και του αριθμού των διελεύσεων, προτού το πρόβλημα πάρει μεγάλες διαστάσεις και οδηγήσει σε ακυρώσεις παραγγελιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v