Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόσιαλος: Δικαιώθηκε η στρατηγική της Βρετανίας στους εμβολιασμούς

Η απόφαση των αρχών να κάνουν την πρώτη δόση σε όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες λειτουργεί, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία. Η σύγκριση με Ελλάδα.

Μόσιαλος: Δικαιώθηκε η στρατηγική της Βρετανίας στους εμβολιασμούς

Σε εντυπωσιακή μείωση των νοσηλειών και των θανάτων, οδήγησαν το Ηνωμένο Βασίλειο οι μαζικοί εμβολιασμοί κατά της CoViD-19. Έχει εμβολιαστεί το 95% των πολιτών 60 ετών και άνω και οι νοσηλείες είναι αναλογικά στο ένα όγδοο των νοσηλειών που έχουμε στην Ελλάδα, ενώ οι θάνατοι είναι στο ένα 35ο έως στο 70ό!

Αυτό προκύπτει - μεταξύ άλλων - από ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο London School of Economics (LSE). Ο κ. Μόσιαλος αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του:

"Πολλοί έκριναν τη στρατηγική της Μεγάλης Βρετανίας αναφορικά με τους μαζικούς εμβολιασμούς. Τι διαφορά όμως έχουν οι εμβολιασμοί στη Μεγάλη Βρετανία; Μετά από ενδελεχείς αναλύσεις των φακέλων των αποτελεσμάτων των εμβολίων (που κατατέθηκαν για την εγκριση αδειοδότησης) από τους εμπειρογνώμονες των ρυθμιστικών αρχών, προχώρησαν σε αλλαγές στα προτεινόμενα εμβολιαστικά σχήματα των εταιρειών και υιοθέτησαν τη στρατηγική των μεγαλύτερων μεσοδιαστημάτων (μεταξύ των 2 δόσεων των εμβολίων).

Πλέον έχει εμβολιαστεί το 95% των πολιτών 60 ετών και άνω και το 60% των ενηλίκων με μια δόση. Πού βρισκόμαστε σχεδόν 4 μήνες μετά την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών;

Στη Μεγάλη Βρετανία σύμφωνα με τα στοιχεία, την 1η Απριλίου, οι νοσηλευόμενοι με λοίμωξη από τον κορωνοϊό, ήταν 3.536, ενώ οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ ήταν 583. Στις 4 Απριλίου δυστυχώς έχασαν τη μάχη με τον ιό 10 άνθρωποι. Εάν δούμε αυτά τα νούμερα τηρώντας την αναλογία στον πληθυσμό, αναλογικά στην Ελλάδα θα είχαμε 570 νοσηλευόμενους, εκ των οποίων οι 94 θα ήταν στις ΜΕΘ (σ.σ. χθες ήταν 759) και ίσως να είχαμε 1 - 2 θανάτους (σ.σ. χθες είχαμε 73).

Στις 28 Μαρτίου, στη Μεγάλη Βρετανία καταγράφηκαν 273 εισαγωγές στα νοσοκομεία. Σε αντιστοιχία, στην Ελλάδα θα είχαμε 44 εισαγωγές.

Είναι εμφανή λοιπόν τα αποτελέσματα των μαζικών εμβολιασμών. Θεωρώ πως μπορούμε να συμφωνήσουμε πως η στρατηγική της Μεγάλης Βρετανίας, να εμβολιαστουν κατά το δυνατόν περισσότεροι πολίτες με μία δόση, ήταν ορθή".

Πολλοί έκριναν τη στρατηγική της Μεγάλης Βρετανίας αναφορικά με τους μαζικούς εμβολιασμούς. Τι διαφορά όμως...

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v