Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκρίνιες φαρμακοποιών για τις συσκευασίες των self-test

Οι φαρμακοποιοί έλαβαν συσκευασίες των 25 τεμαχίων με ξεχωριστά τα τέσσερα μέλη και καλούνται να τα συσκευάσουν. Πώς απαντά ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Γκρίνιες φαρμακοποιών για τις συσκευασίες των self-test

Με προβλήματα ξεκίνησε η διανομή των self-tests στα φαρμακεία της χώρας. Τα προβλήματα αφορούν στους φαρμακοποιούς, που καλούνται να «συναρμολογήσουν» τα τεστ, ώστε να τα δώσουν στους δικαιούχους, μαθητές και εκπαιδευτικούς κατ' αρχάς.

Οι φαρμακοποιοί έλαβαν συσκευασίες των 25 τεμαχίων και όχι ατομικά τεστ. Με άλλα λόγια, αντί να λάβουν κουτιά μέσα στα οποία υπάρχουν τα τέσσερα μέρη του self-test, έλαβαν κούτες μέσα στις οποίες υπάρχουν ξεχωριστά τα τέσσερα μέρη, τα οποία και πρέπει οι ίδιοι να συναρμολογήσουν. Εκτός της συναρμολόγησης του self-test, οι φαρμακοποιοί καλούνται να «βρουν» και τρόπο να το συσκευάσουν, για να το παραδώσουν στους πολίτες. Το τρίτο πρόβλημα είναι ότι παρελήφθησαν από τους φαρμακοποιούς και rapid αντί για self-tests.

Η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» συνομίλησε με τον αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του.

Από την πλευρά του, ο Αδωνις Γεωργιάδης απαντά ότι οι φαρμακοποιοί ήξεραν ότι θα παραλάβουν συσκευασίες των 25 τεμαχίων για τα self-tests. «Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλη συσκευασία από αυτή των 25 τεμαχίων. Υπάρχουν στη Γερμανία ατομικά, που πωλούνται με αρκετά χρήματα. Τα δωρεάν self-tests είναι σε εικοσιπεντάδες σε όλο τον πλανήτη. Ήταν σε πλήρη γνώση των φαρμακοποιών», δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς όλα αυτά ήταν αναρτημένα στον διαγωνισμό που έτρεξε. 

«Η διαδικασία της αγοράς, της προκήρυξης του διαγωνισμού, της διανομής των self-tests και της δημιουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στα δικά μου μάτια, φαντάζει ένα θαύμα για το ελληνικό δημόσιο. Όταν ανακοινώσαμε ότι θα το κάναμε, δεν πίστευα ότι θα καταφέρουμε να το κάνουμε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Κι όμως όλα κύλησαν ρολόι και το κάναμε», επισήμανε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v