Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού κατακυρώθηκε ο νέος διαγωνισμός για 10 εκατ. self-tests

Η σειρά κατάταξης των εταιρειών στο νέο διαγωνισμό που έκανε η Πολιτική Προστασία. Υπάρχει δικαίωμα προαίρεσης για την προμήθεια επιπλέον 10 εκατ. τεστ.

Πού κατακυρώθηκε ο νέος διαγωνισμός για 10 εκατ. self-tests
  • της Δέσποινας Καραγιανοπούλου

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση που αφορά στον διαγωνισμό για την προμήθεια 10.000.000 τεμαχίων ταχέων διαγνωστικών του κορωνοϊού SARS-CoV-2 τεστ με τη διαδικασία του self-testing (αυτοελέγχου-αυτοδιάγνωσης), με δικαίωμα προαίρεσης για τη προμήθεια επιπλέον δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) τεμαχίων. Κριτήριο κατακύρωσης ήταν η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.

Σύμφωνα με την απόφαση:

Οι οικονομικές προσφορές που κρίθηκαν κανονικές και συμφέρουσες για το ελληνικό Δημόσιο και κατατάχθηκαν σύμφωνα με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς βάσει τιμής, ήταν οι κάτωθι:

Η Επιτροπή προχώρησε στην απόρριψη της οικονομικής προσφοράς της εταιρείας ROCHE DIAGNOSTICS (HELLAS) M.A.E., διότι κρίθηκε μη αποδεκτή, καθώς η προσφερόμενη τιμή μονάδας των 4€/τεμάχιο δεν βρίσκεται εντός της προϋπολογισθείσας δαπάνης της προμήθειας (37.500.000,00 ευρώ ανάληψη δημοσιονομικής υποχρέωσης ÷ 10.000.000 τεστ = 3,75 ευρώ ανά τεστ).

Δεδομένης της πρόβλεψης της υπ’ αριθ. 12039 από 08-04-2021 (ΑΔΑΜ:21PROC008433544) πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την οποία, η κατακύρωση της προμήθειας θα γίνει, σε όσους μειοδότες απαιτηθεί προκειμένου να συμπληρωθεί η συνολική ζητούμενη ποσότητα, των δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) τεμαχίων αποφασίστηκε:

  • η κατακύρωση του αποτελέσματος με δικαίωμα προαίρεσης αυτού, στην εταιρεία «ΝΕΟΦΑΡΜ Α.Ε. με δ.τ. NEWPHARM A.E.», στην τιμή των 2,07€/τεμάχιο, που βρίσκεται εντός της προϋπολογισθείσας δαπάνης και κρίνεται κανονική και συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο, για την προμήθεια δύο εκατομμυρίων εξακοσίων είκοσι πέντε χιλιάδων (2.625.000) τεμαχίων ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing και συνολικής αξίας πέντε εκατομμυρίων τετρακοσίων τριάντα τριών χιλιάδων επτακοσίων πενήντα ευρώ (5.433.750,00€), υπό την αίρεση του προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
  • η κατακύρωση του αποτελέσματος με δικαίωμα προαίρεσης αυτού, στην εταιρεία «METRON HEALTHCARE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΙΑΤΡΟTΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ», στην τιμή των 2,14€/τεμάχιο, που βρίσκεται εντός της προϋπολογισθείσας δαπάνης και κρίνεται κανονική και συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο, για την προμήθεια επτά εκατομμυρίων τριακοσίων εβδομήντα πέντε χιλιάδων (7.375.000) τεμαχίων ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing, και συνολικής αξίας δέκα πέντε εκατομμυρίων επτακοσίων ογδόντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (15.782.500,00€), υπό την αίρεση του προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v