Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς μπαίνει το 5G και στη σταθερή τηλεφωνία

Ακόμα και όποιος δεν έχει σύνδεση σταθερού τηλεφώνου θα μπορεί σύντομα να απολαμβάνει υψηλές ταχύτητες 5G σε σταθερό internet στο σπίτι μέσω ενός router. Προϋπόθεση να υπάρχει δίκτυο 5G το οποίο επεκτείνεται σταδιακά όλο και περισσότερο.

Πώς μπαίνει το 5G και στη σταθερή τηλεφωνία

Το γρήγορο internet έρχεται σύντομα και στην σταθερή τηλεφωνία μέσω του δικτύου 5G. Αν και το δίκτυο ακόμα είναι περιορισμένο ωστόσο, όσες περιοχές έχουν δίκτυο 5G, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα παρέχουν την δυνατότητα μέσω ενός router να προσφέρουν internet ταχυτήτων έως 200 GB στο σπίτι.

Η WIND ανακοίνωσε χθες τη νέα γενιά SimpleFi και με ταχύτητες 5G όπου αν υπάρχει πρίζα ο καταναλωτής θα έχει πρόσβαση σε internet ακόμα και χωρίς σύνδεση σταθερής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με την ανανεωμένη σειρά προγραμμάτων SimpleFi, οι συνδρομητές μπορούν να επιλέξουν, βάσει διαθεσιμότητας και σύμφωνα με τις ανάγκες τους, ανάμεσα σε 2 νέες προτάσεις που παρέχουν ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ DATA και δωρεάν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας με απλή και γρήγορη εγκατάσταση. Επιπλέον, μπορούν να είναι online από την πρώτη στιγμή, χωρίς καθυστερήσεις για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, όπου και αν βρίσκονται εντός Ελλάδας.

Τα προγράμματα διατίθενται μέσω των 4G & 5G δικτύων της WIND. Ενδεικτικά, η ανανεωμένη σειρά προγραμμάτων SimpleFi διατίθεται εμπορικά με τις επιλογή 5G SimpleFi στα €45/μήνα, και 4G SimpleFi στα €35/μήνα παρέχοντας απεριοριστη χρήση ιντερνετ και δωρεάν εξοπλισμό και στις δυο περιπτώσεις.

Έτσι η WIND αξιοποιεί το νέο δίκτυο 5G για να διαθέσει προϊόν ασύρματης ευρυζωνικής σύνδεσης (Fixed Wireless Access).

Ανάλογες υπηρεσίες για 4G διαθέτουν και οι Cosmote και Vodafone, κάτι που αναμένεται να κάνουν σύντομα και για το δίκτυο 5G.

Τα προγράμματα COSMOTE Home Double Play με SIM προσφέρεται για όποιον δεν ήταν δυνατό να έχει Internet και σταθερό στο σπίτι, γιατί η περιοχή του δεν καλύπτεται από δίκτυο χαλκού. Με τη λύση αυτή απολαμβάνει Internet με ταχύτητες 4G μέσω δικτύου κινητής και σταθερό τηλέφωνο με αριθμό της μορφής 21Χ ΧΧΧΧΧΧΧ.

Αλλά και η Vodafone προσφέρει internet όπου και αν βρίσκεται ο συνδρομητής στην πόλη, το νησί ή το χωριό, χωρίς μηνιαίo πάγιο & σταθερή γραμμή. Η SIM κάρτα Giga WiFi on the spot, ενεργοποιεί το Giga Boost πακέτο που θα επιλέξει ο καταναλωτής .

Το μοντέλο της Γερμανίας

Η χρήση του 5G έχει ξεκινήσει να υποκαθιστά την σύνδεση σταθερού τηλέφωνου όπου δεν μπορεί να υπάρχει δίκτυο χαλκού ή οπτικών ινών. Στην Γερμανία στις απομακρυσμένες περιοχές που δεν μπορούσαν οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να αναπτύξουν δίκτυο η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή πύργων και κατόπιν κάλεσε τις εταιρείες να τοποθετήσουν τα συστήματα τους προσφέροντος υπηρεσίες 5G ως σταθερό δίκτυο.

Είναι μία συνηθισμένη πρακτική για τα απομακρυσμένα – απομονωμένα σημεία μιας χώρας που το δίκτυο 5G ανοίγει πλέον νέες δυνατότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v