Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 68χρονης μετά το εμβόλιο

Η γυναίκα έφυγε από τη ζωή μία μέρα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Επιφυλακτική για τα ευρήματα η οικογένεια, που έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, αναμένει τις ιστολογικές εξετάσεις.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 68χρονης μετά το εμβόλιο
  • του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη Βασίλη Ιγνατιάδη

Ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική διερεύνηση ως αιτία θανάτου της 68χρονης από τη Σκύδρα Πέλλας, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Μαΐου, μία μέρα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Από τη νεκροψία-νεκροτομή, που έγινε το πρωί της Τρίτης στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, παρουσία τεχνικού συμβούλου που έχει προσλάβει η οικογένεια της γυναίκας, προέκυψε πως δεν έχουν προκληθεί θρομβώσεις σε αγγεία της θανούσης. Η οικογένεια, που έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, θα αναμένει και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, που θα βγουν σε περίπου 3 μήνες από σήμερα.

«Η μακροσκοπική ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ισχαιμία, την οποία όμως δεν μπορεί να προσδιορίσει χρονικά με ακρίβεια. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να δούμε τον χρόνο εκδήλωσης της ισχαιμίας, καθώς και ποιος παράγοντας την προκάλεσε, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή αυτή η γυναίκα», είπε στο iatronet ο δικηγόρος της οικογένειας Αντώνης Ξυλουργίδης και πρόσθεσε: «Κατά τα άλλα, η νεκροψία-νεκροτομή επιβεβαίωσε όσα υποστηρίζαμε, πως η γυναίκα ήταν υγιής και είχε μια πάρα πολύ καλή κλινική εικόνα, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Είμαστε επιφυλακτικοί για τα περαιτέρω».

Η 68χρονη, η οποία κηδεύεται στις 5:30 το απόγευμα της Τρίτης στη Σκύδρα Πέλλας, εμβολιάστηκε την Τρίτη, 4 Μαΐου, με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, ακριβώς τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση.

Επέστρεψε στο σπίτι της χωρίς κάποιο σύμπτωμα, αλλά το απόγευμα ένιωσε αδιαθεσία, με πόνο στο στήθος, μούδιασμα στα άκρα και εμετούς. Μετέβη στο νοσοκομείο της Έδεσσας, όπου υποβλήθηκε σε λεπτομερείς ιατρικές εξετάσεις, χωρίς να εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα. Μετά από παραμονή 3 έως 4 ωρών στο νοσοκομείο, και ενώ στο μεταξύ τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει, επέστρεψε στο σπίτι της.

Τη νύχτα όμως τα συμπτώματα επανήλθαν και το πρωί επιδεινώθηκαν σε σημαντικό βαθμό. Η γυναίκα μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο, με πολύ χαμηλό σφυγμό και χωρίς τις αισθήσεις της. Διασωληνώθηκε και μισή ώρα μετά ανακοινώθηκε στους συγγενείς ο θάνατός της.

Η οικογένεια έχει παραλάβει τον πλήρη ιατρικό φάκελο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v