Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουντώνει η κόντρα Cosmote-Nova για τα μεγάλα πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Η ανάληψη των δικαιωμάτων του ΝΒΑ από την Cosmote ανακοινώθηκε επίσημα, ενώ ακολουθεί το ιταλικό πρωτάθλημα. Επόμενες... μάχες αναμένεται να δοθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο αγγλικό.

Φουντώνει η κόντρα Cosmote-Nova για τα μεγάλα πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, της Super League, έχουν στρέψει τα βλέμματά τους ο ΟTΕ, η ΝΟVA αλλά και η ΕΡΤ, που παρακολουθούν τις εξελίξεις για να δουν πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο σε μια μάχη, που όπως είχε προαναγγείλει το Euro2day.gr από τη στήλη ΧΑΜ φουντώνει για τα καλά.

Ο ΟΤΕ εκδήλωσε το ενδιαφέρον του, όπως δήλωσε ενώπιον των επενδυτών ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Μιχάλης Τσαμάζ, ενώ η Nova εξετάζει διάφορα σενάρια ώστε να εξασφαλίσει μια συμφωνία για τη μετάδοση των αγώνων ή κάποιων από αυτούς. Σε μια τέτοια περίπτωση, που μία από τις παραπάνω συνδρομητικές τηλεοράσεις αποφασίσει να κάνει συμφωνία για ορισμένους και όχι για το σύνολο των αγώνων, στο… παιχνίδι θα μπει και η ΕΡΤ.

Την ίδια στιγμή, ακούγεται όλο και πιο συχνά το σχέδιο για τη Super League TV και μπορεί να αλλάξει και τα δεδομένα με μια υπηρεσία που θα μεταδίδεται απευθείας μέσω υπολογιστών στους χρήστες και ως κανάλι θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες, δηλαδή και στη Nova και στην Cosmote TV και στη Vodafone TV και στη Wind Vision. Επίσης στη «μάχη» υπάρχει ενδεχόμενο να προστεθεί και ο ΑΝΤ1, ο οποίος θέλει να επεκταθεί -εκ νέου- στη συνδρομητική τηλεόραση, με το εγχείρημα του ΑΝΤ1+.

Το ΝΒΑ

Η COSMOTE TV συμφώνησε την πολυετή επέκταση της συνεργασίας της με το NBA, για την αποκλειστική μετάδοση των αγώνων του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη. Με τη συμφωνία αυτή η Cosmote TV θα ξεπεράσει το ορόσημο των 10 ετών ως αποκλειστικός broadcaster του NBA στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης συνεργασίας που έχει επιτευχθεί ποτέ στην Ελλάδα με το NBA, οι συνδρομητές της Cosmote TV θα απολαμβάνουν περισσότερες από 350 live μεταδόσεις αγώνων ανά σεζόν, αποκλειστικά στα κανάλια COSMOTE SPORT HD. Περιλαμβάνουν τους αγώνες της Regular Season (έως 8 αγώνες ανά εβδομάδα) και της primetime ζώνης του Σαββάτου και της Κυριακής, τα Christmas Day Games, το NBA All Star Game, τα ΝΒΑ Playoffs και τα NBA Finals.

Οι φαν του μπάσκετ θα έχουν επίσης στη διάθεσή τους επιπλέον live παιχνίδια μέσα από το NBA TV, το κανάλι της κορυφαίας διοργάνωσης μπάσκετ με 24ωρο πρόγραμμα, καθώς και όλα τα παιχνίδια του NBA Play-In Tournament, στο οποίο οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7 έως 10 της κατάταξης στις δύο Περιφέρειες διεκδικούν τα 4 «εισιτήρια» που απομένουν για τη συμμετοχή τους στα Playoffs. 

Στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας με το NBA, οι πελάτες της Cosmote θα μπορούν να αποκτήσουν σε προνομιακή τιμή το NBA League Pass, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους φαν της διοργάνωσης να παρακολουθούν, live και on demand, όλους τους αγώνες της σεζόν.

Ιταλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Στην Cosmote TV αναμένεται να δοθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου καθώς φέρεται να κατέθεσε την καλύτερη προσφορά. Η διαγωνιστική διαδικασία είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιανουάριο, με τις Cosmote TV και Nova να διεκδικούν την ανάληψη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Νικητής στη… μάχη είναι η Cosmote TV, η οποία για τα επόμενα τρία χρόνια θα μεταδίδει από τα κανάλια της τα παιχνίδια της Serie A.

Υπενθυμίζεται ότι η Cosmote TV έχει εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης στην Ελλάδα των αγώνων του Champions League και του Europa League της UEFA για τα έτη 2021-2024.

Η Nova

Από την πλευρά της, η Nova εξασφάλισε τα δικαιώματα του γερμανικού πρωταθλήματος, της γνωστής Bundesliga, από το καλοκαίρι του 2021 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς και του ισπανικού πρωταθλήματος, της Primera Division, που μεταδίδονταν από την Cosmote TV. Επίσης η United Group, μητρική εταιρεία της Forthnet, ανακοίνωσε στρατηγική συμφωνία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA). Έτσι εξασφάλισε μια νέα πολυετή στρατηγική συμφωνία με τη FIBA, μέσω της United Media που επηρεάζει άμεσα και την Ελλάδα. Οι συνδρομητές των καναλιών Novasports θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και περισσότερα από 1.000 παιχνίδια όλων των μεγάλων διοργανώσεων.

Απομένει η διεκδίκηση των ελεύθερων δικαιωμάτων των ίδιων μεγάλων αθλητικών γεγονότων, Eurobasket, Mundobasket, καθώς υπάρχει η ευρωπαϊκή υποχρέωση -που ακόμη δεν έχει θεσμοθετηθεί- για τη μετάδοσή τους και από ελεύθερο δίκτυο. Εδώ κυρίως η ΕΡΤ έχει τον πρώτο λόγο, ενώ και ο ΑΝΤ1, όταν έκλεισε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, μετέδωσε του αγώνες του Eurobasket 2013.

Υπενθυμίζεται ότι η Nova έχει αποκτήσει με επιμέρους συμφωνίες τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων όλων των ΠΑΕ για τη σεζόν 2020-2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v