Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέσω σούπερ μάρκετ τα self-tests στην Αχαΐα, πιθανά και στην Αττική

Θα συνεχίσουν να χορηγούνται σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση και νέους 18-30 ετών. Δεν θα είναι υποχρεωτικά στους εμβολιασμένους.

Μέσω σούπερ μάρκετ τα self-tests στην Αχαΐα, πιθανά και στην Αττική

Σχεδόν 30 εκατομμύρια self test έχουν διατεθεί μέσω των φαρμακείων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενημερώνοντας τον τύπο.

Υποστήριξε ότι συνέβαλαν στον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού καθώς τον Μάϊο το 38% των κρουσμάτων προήλθε από επιβεβαίωση θετικού τεστ. Συνολικά πάνω από 33 θετικά κρούσματα καταγράφηκαν μετά από επανελέγχους που έγιναν αφότου προηγήθηκε self test.

Η δράση θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες για δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση και νέους 18-30 ετών. Εξαίρεση θα αποτελέσουν όσοι είναι εμβολιασμένοι.

Η κυβέρνηση ζήτησε από τα φαρμακεία να συνεχίσουν να διανέμουν τα σκευάσματα και ο εκπρόσωπός τους θα θέσει το θέμα στο Δ.Σ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτέθηκε σε δυο φαρμακευτικούς συλλόγους που δεν επιθυμούν να τα διανείμουν και άφησαν αιχμές για την αξιοπιστία τους. Ετσι στην Αχαϊα θα χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό κανάλι τα σούπερ μάρκετ. Θα υπάρχει δυνατότητα όποια φαρμακεία θέλουν να συνεχίσουν να τα διανέμουν.

Το ίδιο θα γίνει και στην Αθήνα, αν οι φαρμακοποιοί πάρουν ανάλογη απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v