Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κανονικά η διάθεση self-tests από φαρμακεία στην Αττική

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής συνεχίζουν τη χορήγηση των τεστ για δύο μήνες: τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, διαθέτοντας 4 self-tests ανά μήνα στους δικαιούχους.

Κανονικά η διάθεση self-tests από φαρμακεία στην Αττική

Θετική ήταν η απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), για συνέχιση διανομής δωρεάν self-tests από τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου.

Είχε προηγηθεί -την περασμένη Τρίτη- απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με την οποία ο κλάδος συμφωνούσε με το αίτημα της κυβέρνησης να καλυφθεί για δύο μήνες η σχετική εκστρατεία έγκαιρης διάγνωσης.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, ωστόσο, δεν έχει ταυτιστεί το προεδρείο του ΦΣΑ, ψηφίζοντας «λευκό» στη συνεδρίαση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος είχε ανακοινώσει πως ο ΦΣΑ θα λάμβανε την οριστική του απόφαση την Πέμπτη, όπως και έγινε.

Μιλώντας χθες στο Iatronet, ο κ. Λουράντος επισήμανε πως οι φαρμακοποιοί της Αττικής συνεχίζουν τη χορήγηση των τεστ για δύο μήνες: τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, διαθέτοντας 4 self-tests ανά μήνα στους δικαιούχους.

Η Αχαΐα

Παρόμοια απόφαση φέρεται να έχει λάβει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, ο οποίος αντιδρούσε στη συμφωνία του κλάδου με την κυβέρνηση. Την περασμένη εβδομάδα, οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος είχαν ζητήσει από τον ΠΦΣ τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self-tests για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των νέων 18-30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων αλλά και των φαρμακειών, ζητήθηκε από τον ΠΦΣ να καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self-tests ανά μήνα σε κάθε δικαιούχο.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v