Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιερρακάκης: Έρχονται έργα για την επόμενη μέρα της χώρας

Αναφερόμενος σε κάποια έργα, όπως οι τηλεδίκες, οι διάδρομοι του 5G σε σημαντικούς τομείς, οι μικροδορυφόροι στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, είπε χαρακτηριστικά ότι «έχουν την ποιότητα να συνομιλούν για την επόμενη μέρα της χώρας».

Πιερρακάκης: Έρχονται έργα για την επόμενη μέρα της χώρας

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), αναφέρθηκε στην αρχική πρωτοβουλία, που ήταν το gov.gr, το οποίο συγκεντρώνει περίπου 1.200 διαθέσιμες υπηρεσίες που συνεχώς θα αυξάνονται.

«Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή με βασικό μήνυμα ότι το κράτος αποκτούσε μια ενιαία υπόσταση» τόνισε ο υπουργός και σχολίασε την εφαρμογή του gov.gr που δημιουργήθηκε, η οποία ενημερώνει τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων με SMS, λέγοντας ότι αν και δεν αποτελεί μεγάλη τεχνολογική μετάβαση, ωστόσο είχε καταλυτική επίδραση στην εντύπωση του κόσμου και στην αντίληψή του για τον ρόλο του κράτους, για το πώς δουλεύει πλέον καλά. Κάνοντας λόγο για το ταμείο Ανάκαμψης, ο υπουργός επεσήμανε ότι «μας έδωσε την δυνατότητα όχι απλώς να υλοποιήσουμε, να ξεκινήσουμε να υλοποιούμε το σύνολο της στρατηγικής, αλλά να προσθέσουμε κιόλας πέρα από το αναγκαίο και το επιθυμητό. Μια σειρά αλλαγών που δεν αποτελούν κλείσιμο εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, αλλά γέφυρα με το μέλλον».

Αναφερόμενος μάλιστα σε κάποια έργα, όπως οι τηλεδίκες, οι διάδρομοι του 5G σε σημαντικούς τομείς, οι μικροδορυφόροι στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, είπε χαρακτηριστικά ότι «έχουν την ποιότητα να συνομιλούν για την επόμενη μέρα της χώρας». Επεσήμανε μάλιστα, ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει μια θετική καμπύλη σε σχέση με τις δημοπρασίες στο μέλλον με τους διαγωνισμούς.

Κλείνοντας, ο κ. Πιερρρακάκης σημείωσε ότι «με δεδομένο όλες τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, οι πιο μεγάλες αποστάσεις που θα πρέπει να διανυθούν είναι κυρίως αποστάσεις εμπιστοσύνης και πολιτικού συστήματος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v