Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτοξεύονται οι κρατήσεις των Βρετανών για την Ελλάδα

Ανοδο των κρατήσεων για Ελλάδα μέχρι και 440% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφει η EasyJet, μετά την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας. Αύξηση της ζήτησης σημειώνουν Jet2, Thomas Cook και British Airways.

Εκτοξεύονται οι κρατήσεις των Βρετανών για την Ελλάδα

Eκρηξη κρατήσεων για την Ελλάδα καταγράφουν αεροπορικές εταιρείες, tour operators και online μηχανές αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων μετά την άρση της σύστασης από το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου να μην πραγματοποιούνται παρά μόνο τα απαραίτητα ταξίδια με προορισμό τη χώρα μας και την ανακοίνωση του Βρετανού υπουργού Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, σύμφωνα με την οποία οι Βρετανοί που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή στην πατρίδα τους από χώρες που βρίσκονται στην «πορτοκαλί» ταξιδιωτική λίστα.

Αύξηση των κρατήσεων σε ποσοστό 400% προς το Αλικάντε και τη Μάλαγα στην Ισπανία, τη Φάρο στην Πορτογαλία, τη Νίκαια στη Γαλλία και την Κέρκυρα στην Ελλάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet, όπως αναφέρουν βρετανικά Μέσα. Μάλιστα, η εταιρεία διέθεσε 145.000 επιπλέον θέσεις στο διαδίκτυο γι’ αυτό το καλοκαίρι, με τις πωλήσεις που αφορούν πακέτα διακοπών να σημειώνουν εκρηκτική άνοδο κατά 440%.

Για διπλασιασμό της ζήτησης λίγο μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης έκανε λόγο η Thomas Cook, με εκπρόσωπο της εταιρείας να αναφέρει ότι οι αναζητήσεις για την Ελλάδα έχουν τριπλασιαστεί και να εκτιμά ότι η χώρα μας θα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για οικογένειες που κάνουν κράτηση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές την τελευταία στιγμή.

Αύξηση κατά 96% στις αναζητήσεις για διακοπές σε «πορτοκαλί» χώρες σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας κατέγραψε χθες και η αεροπορική British Airways. Στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς των τουριστών βρίσκονται τα Μπαρμπέιντος, η Πάλμα, η Ιμπιζα, η Νέα Υόρκη, η Αντίγκουα, η Μάλτα και η Μάλαγα, ενώ «τεράστια ζήτηση» για πτήσεις σημείωσε και η Jet2.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία της Skyscanner, το κόστος των ναύλων βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, με τους ταξιδιώτες να έχουν τώρα τη δυνατότητα να βρουν μεγάλες ευκαιρίες εάν θέλουν ειδικά να επισκεφθούν την Ισπανία, την Ελλάδα και τα Κανάρια Νησιά. Βέβαια, τις τελευταίες ώρες, όπως αναφέρουν οι ταξιδιώτες που σπεύδουν να προχωρήσουν σε κράτηση, καταγράφεται σημαντική αύξηση και στο κόστος των πακέτων και των εισιτηρίων με προορισμό χώρες της «πορτοκαλί» λίστας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v