Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους «νέους συνταξιούχους»

«Τρέχουν» οι διαδικασίες προκειμένου ο ΕΦΚΑ να καταβάλει σε περίπου 50.000 συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, αναδρομικά αλλά και αυξήσεις στις συντάξεις. Αναλυτικά όλες οι πληρωμές έως τέλος Ιουλίου. Τι πληρώνει ο Φορέας για προκαταβολές.

Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους «νέους συνταξιούχους»

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή αναδρομικών, σε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους, με τον Ιούλιο,  εκτός νέου απροόπτου, να ανακηρύσσεται μήνας αναδρομικών, καθώς ο ΕΦΚΑ ήδη έχει ανακοινώσει ότι παράλληλα με τις τακτικές πληρωμές των συντάξεων Αυγούστου, που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, θα καταβληθούν στις 27 Ιουλίου και τα αναδρομικά σε συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα με πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Αναλυτικά και στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων. το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Αυγούστου:

- Στις 26 Ιουλίου 2021, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ, που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

- Στις 27 Ιουλίου 2021, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

- Στις 28 Ιουλίου 2021, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

- Στις 29 Ιουλίου 2021, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔEΗ.

Παράλληλα, έχει ανακοινωθεί και η πληρωμή των αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που πήραν σύνταξη μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, τον Μάιο του 2016, με πάνω από 30 συντάξιμα έτη, που ήταν να καταβληθούν τον προηγούμενο μήνα, όμως λόγω καθυστέρησης στην επεξεργασία των στοιχείων από την ανάδοχο εταιρεία, όπως ανέφερε η τελευταία ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021.

Η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Η αρχή των πληρωμών πάντως, θα γίνει από την εβδομάδα που ξεκίνησε, καθώς e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ έχουν προγραμματίσει την καταβολή περίπου 74 εκατ. ευρώ σε περίπου 83.000 δικαιούχους. Αναλυτικά, από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 12-16 Ιουλίου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών και έκτακτων πληρωμών του:

- 19,1 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 530 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
- 465.500 ευρώ θα καταβληθούν σε 550 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).
 - 25.500 ευρώ θα καταβληθούν σε 46 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.
- 2,28 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στο πλαίσιο των έκτακτων πληρωμών, σε 1.833 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων του Ν. 4778/21.

Τέλος, και από τον ΟΑΕΔ έχουν προγραμματιστεί πληρωμές 14 εκατ. ευρώ σε 36.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων καθώς και 20 εκατ. ευρώ σε 8.000 δικαιούχους, στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης και 16 εκατ. ευρώ για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (πληρωμή εισφορών σε φορείς) που αφορούν σε 35.000 δικαιούχους. Τέλος, 1,5 εκατ.  ευρώ θα δοθεί σε 1.100  μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v