Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους σε εστίαση-διασκέδαση

Εως τα τέλη Αυγούστου εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, σινεμά και θέατρα θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους. Προχωρά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αρχικά στις μονάδες ηλικιωμένων και στη συνέχεια για όλους τους υγειονομικούς.

Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους σε εστίαση-διασκέδαση

Την αλλαγή των σχεδίων για μεικτούς χώρους επιβεβαίωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, στους κλειστούς χώρους σε εστίαση και διασκέδαση θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι ενώ όλο το καλοκαίρι η διασκέδαση, είτε σε κλειστούς είτε σε ανοιχτούς χώρους, θα αφορά μόνο σε καθήμενους. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προχωρά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε γηροκομεία και νοσοκομεία.

Δυο σκιές εμποδίζουν την οριστική έξοδό μας από τη δοκιμασία της πανδημίας, η μετάλλαξη Δέλτα και το ποσοστό των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας, τόνισε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. 

Αφού οι επιστήμονες λένε ότι είτε θα εμβολιαστούμε είτε θα νοσήσουμε, η λύση είναι μία, σημείωσε. 

Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων, θα δώσει ελευθερία σε πολλούς και προστασία σε όλους, γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα αλλά οι ανεμβολίαστοι Ελληνες.

Οπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός:

  • Καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Οσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά.
  • Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Ειδική πρόνοια για τις ένοπλες δυνάμεις. Οι στρατιωτικοί και φαντάροι θα έχουν τη δυνατότητα αλλά και κίνητρα για να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους.
  • Από την Παρασκευή έως τέλη Αυγούστου όλοι οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης, σινεμά και θέατρα θα λειτουργούν αποκλειστικά με εμβολιασμένους και με αυξημένο αλλά πρόκαθορισμένο αριθμό πελατών. Θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. 
  • Αυτό σημαίνει ότι όλο το καλοκαίρι η ψυχαγωγία είτε σε κλειστούς είτε σε ανοιχτούς χώρους, θα αφορά μόνο σε καθήμενους και όχι σε όρθιους για να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. 
  • Τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί. 

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v