Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου της σύμβασης με τις ιδιωτικές κλινικές για ασθενείς Covid

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που δέχτηκαν υπηρεσίες στα «επείγοντα» κλινικών που συμμετείχαν στις εφημερίες του ΕΣΥ δεν θα πληρώσουν συμμετοχή.

Παράταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου της σύμβασης με τις ιδιωτικές κλινικές για ασθενείς Covid

Παρατείνεται έως το τέλος Σεπτεμβρίου η Κοινή Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Υγείας, για χρήση ιδιωτικών μονάδων νοσηλείας ασθενών με Covid-19.

Πρόκειται για παράταση της ΚΥΑ 10257/21 του περασμένου Μαρτίου, που παρατίθεται πιο κάτω και με την οποία καθορίζονται οι όροι χρήσης απλών κλινών και κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας. Η ισχύς της έληξε στα τέλη του περασμένου Μαΐου και ανανεώνεται με τη νέα απόφαση.

Στη νέα ΚΥΑ προστίθεται, επίσης, διάταξη για αποζημίωση ιατρικών πράξεων που παρασχέθηκαν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ιδιωτικών Κλινικών, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εφημεριών του ΕΣΥ.

Επισημαίνεται, επίσης, πως οι ιατρικές πράξεις που εκτελέστηκαν σε δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ κατά την προσέλευση και διερεύνησή τους στα ΤΕΠ Ιδιωτικών Κλινικών, οι οποίες εντάχθηκαν και συμμετείχαν στις εφημερίες του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης λόγω Covid-19, χωρίς να απαιτηθεί τελικά εισαγωγή για νοσηλεία, αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς συμμετοχή του δικαιούχου.

Οι υποβολές των εν λόγω δαπανών είναι διακριτές και δεν υπόκεινται σε rebate και clawback. Κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση του παρόντος θα καθοριστεί με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.

Η ΚΥΑ ισχύει από τη δημοσίευσή της για όλες τις δαπάνες που θα υποβάλλονται στον ΕΟΠΥΥ, μετά τη δημοσίευσή της, ανεξαρτήτως του χρόνου παροχής των υπηρεσιών και έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v