Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΟΕΔΗΝ: Στις 10.000 οι αναστολές εργασίας για υγειονομικούς

Μεγάλη αναστάτωση στο ΕΣΥ, με αναστολή χειρουργείων και ανάκληση εξετάσεων την πρώτη ημέρα των αναστολών στους υγειονομικούς, μεταφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Ζητά μικρή παράταση στις διορίες.

ΠΟΕΔΗΝ: Στις 10.000 οι αναστολές εργασίας για υγειονομικούς

Σε περίπου 10.000 θα ανέλθουν οι πράξεις αναστολής που έχουν εκδοθεί, επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, αν συμπεριλάβει κανείς πρωτοβάθμιες δομές υγείας και ΕΚΑΒ δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Είναι κρίσιμο μέγεθος για τη δημόσια υγεία, σχολίασε.

Τις τελευταίες τρεις μέρες, υπό τον φόβο των αναστολών, πήγαν πάρα πολλοί συνάδελφοι και εμβολιάστηκαν, το νούμερο (των μη εμβολιασμένων) ήταν πολύ μεγαλύτερο, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας, 6.000 έγγραφα αναστολής που στέλνονται, αφορούν μόνο τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία της χώρας. 

Ο κ. Γιαννάκος ζήτησε μερικές μέρες προθεσμία για εμβολιασμό των υγειονομικών. «Ακόμα και 3.000-4.000 να κερδίσει το σύστημα, θα ήταν πολύ καλό. Και να εμβολιαστεί σήμερα κάποιος, θα γυρίσει 14 μέρες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, θέλει ενάμιση μήνα, τον χάνει και το σύστημα», ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, «χθες πρώτη μέρα αναστολών, αναστάλθηκαν χειρουργεία, ανακλήθηκαν εξετάσεις, υπήρξε πολύ μεγάλη αναστάτωση. Οδηγούνται συνάδελφοι στην ανεργία χωρίς ούτε 1 ευρώ μισθό μετά από 19 μήνες στην πρώτη γραμμή. Και ένας που καταχράζεται το δημόσιο βγαίνει σε αργία και μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, για 2-3 χρόνια παίρνει τον μισό μισθό. Άδικος ο νόμος στο σκέλος του μισθού, πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί. Θα προτείνω και στη νέα ηγεσία νέα παράταση στο μέτρο». 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v