Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να παρέμβει αποφασιστικά για τις τιμές

Η μεγάλη αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή αποτυπώνει τις εκρηκτικές ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής, σε καύσιμα και στο κόστος ενέργειας, επισημαίνει.

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να παρέμβει αποφασιστικά για τις τιμές

«Η Ελληνική Στατιστική Αρχή έρχεται σήμερα να καταγράψει επισήμως την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν το τελευταίο διάστημα επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η μεγάλη αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή αποτυπώνει τις εκρηκτικές ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής, σε καύσιμα και στο κόστος ενέργειας. Ανατιμήσεις που ροκανίζουν τα εισοδήματα των νοικοκυριών και ναρκοθετούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τις ανακοινώσεις της στατιστικής αρχής.

«Η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει εμφατικά και τα ευρήματα της έρευνας κλίματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιεύτηκε χθες, στην οποία αποτυπώνεται υψηλό ποσοστό επιχειρήσεων που αύξησε τις τιμές του το προηγούμενο διάστημα, αλλά και υψηλό ποσοστό επιχειρήσεων που θα αυξήσει τις τιμές του το επόμενο διάστημα.

Όταν λοιπόν οι αριθμοί συμφωνούν με την πραγματικότητα, είναι η ώρα η Κυβέρνηση να ξεπεράσει τις εμμονές της, περιμένοντας την αυτορρύθμιση της αγοράς και να παρέμβει αποφασιστικά για να προστατεύσει την κοινωνική συνοχή αλλά και την οικονομική δραστηριότητα», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v