Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιομηχανία: Ποιοι κλάδοι είδαν διψήφια ποσοστά ανόδου το δεύτερο τρίμηνο

Ανοδος τζίρου 36,7% καταγράφεται για τις ελληνικές βιομηχανίες το δεύτερο τρίμηνο. Σημαντική η άνοδος της μεταποίησης, ακολουθούν δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών και ανθρώπινης υγείας. Η ανάλυση του ΙΟΒΕ.

Βιομηχανία: Ποιοι κλάδοι είδαν διψήφια ποσοστά ανόδου το δεύτερο τρίμηνο

Την άνοδο του δείκτη κύκλου εργασιών της εγχώριας βιομηχανίας το β' τρίμηνο κατά 36,7% έναντι μέσου όρου 32% στην Ε.Ε. καταγράφει το ΙΟΒΕ

Σημειώνεται ότι σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, καταγράφεται άνοδος 10,1%. 

Οπως σημειώνει το ΙΟΒΕ, καταγράφεται ενίσχυση του κύκλου εργασιών το β' τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους για τις Υπηρεσίες καταλύματος (118,5%) και τις Τέχνες και ψυχαγωγία (83,8%), μετά από σαφώς σημαντική εξασθένηση ένα χρόνο πριν.

Σε χαμηλότερα επίπεδα έπονται η Εκπαίδευση και η Μεταφορά και Αποθήκευση, στην περιοχή του 41-42%, και οι Διοικητικές δραστηριότητες, ελαφρώς χαμηλότερα, με 40,9%.

Σημαντική είναι η άνοδος της Μεταποίησης, με 37,6%, υπογραμμίζει. Ακολουθούν Δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών, με άνοδο 37%, καθώς και οι Δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας (33,9%). Στο σύνολο των δραστηριοτήτων καταγράφεται άνοδος κατά 18,7% το β΄ τρίμ. του 2021 σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Εντός των κλάδων βιομηχανίας, η υψηλότερη ενίσχυση του κύκλου εργασιών το β' τριμ. του 2021 σε σχέση με ένα χρόνο πριν σημειώνεται στα Δερμάτινα Είδη (63,1%) και στον Ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (58,2%).

Έπονται, σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, Άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες και τα Είδη ένδυσης, με άνοδο 56,6% και 52%, αντίστοιχα.

Βελτίωση του κύκλου εργασιών σημειώνεται στα Έπιπλα και στα Προϊόντα ξύλου, κατά 48,7% και 44,9%, αντίστοιχα το β' τριμ. του 2021 σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Αντίθετα, υποχώρηση σημειώνεται στα Προϊόντα καπνού (-10,8%).

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v