Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον από 5 σχήματα για μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων

Στον αέρα διαγωνισμοί για 3 μονάδες επεξεργασίας σε Θεσσαλονίκη, Φυλή και Σχιστό, συνολικού προϋπολογισμού στο 1 δισ. ευρώ. Τα σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Ενδιαφέρον από 5 σχήματα για μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων

Πέντε σχήματα διεκδικούν την κατασκευή και διαχείριση μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στους σχετικούς διαγωνισμούς. Πρόκειται για έργα που προωθούνται μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή μαζί με τον όμιλο ΤΙΤΑΝ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στους παραπάνω διαγωνισμούς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον εκδήλωσαν επίσης η Ελλάκτωρ (μέσω της Ηλέκτωρ), η κοινοπραξία Μυτιληναίος - Μεσόγειος, η κοινοπραξία Motor Oil - ΑΒΑΞ - Θαλής και η κοινοπραξία Intrakat - Watt.

Σύμφωνα με τα τεύχη των διαγωνισμών για την Αττική, οι δύο μονάδες που σχεδιάζεται να κατασκευαστούν στη Φυλή και στο Σχιστό είναι συνολικού κόστους που ξεπερνά τα 760 εκατ. ευρώ, ενώ η μονάδα της Θεσσαλονίκης θα κοστίσει περίπου 250 εκατ. ευρώ.

Οι διαγωνισμοί θα προχωρήσουν μέσω ανταγωνιστικού διαλόγου και το σχήμα που θα επικρατήσει μετά την υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών στο τέλος της διαδικασίας θα αναλάβει τη σύνταξη του συνόλου των απαραίτητων μελετών και της κατάθεσης εγγράφων για την αδειοδότηση του έργου, το σύνολο των εργασιών κατασκευής, τη λειτουργία και συντήρηση της ΜΕΑ, τη χρηματοδότηση του έργου καθώς και την εμπορική εκμετάλλευση μέρους ή του συνόλου των παραγόμενων δευτερογενών προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v