Ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης: Τα ΜΜΕ φταίνε για τη μείωση της πληρότητας

Ευθεία επίθεση από την Ένωση Ξενοδόχων στα Μέσα Ενημέρωσης για την «ιδιαίτερη προβολή», όπως αναφέρει, της έξαρσης που παρουσιάζει ο κορωνοϊός στην πόλη. Αιχμές και για τις ΜΕΘ

Ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης: Τα ΜΜΕ φταίνε για τη μείωση της πληρότητας
  • του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη Βασίλη Ιγνατιάδη

Με μια πρωτοφανούς ύφους ανακοίνωση, που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης επιρρίπτει στα ΜΜΕ και στους δημοσιογράφους της πόλης την ευθύνη για την πτώση της πληρότητας στα ξενοδοχεία, λόγω της «ιδιαίτερης προβολής» όπως λέει, της έξαρσης της πανδημίας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο φορέας κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης ότι «πουλάνε» τον ανθρώπινο πόνο ειδικά στη Θεσσαλονίκη, και σχολιάζει ειρωνικά πως οι ίδιοι επισκέπτες που εισέρχονται οδικώς από τις βόρειες πύλες της χώρας «αποκτούν ανοσία στον αέρα» αν πετάξουν με αεροπλάνα για το νότο. Τέλος, ισχυρίζεται πως οι δημοσιογράφοι δεν ασχολήθηκαν με το αν ο αριθμός κλινών ΜΕΘ σε αναλογία πληθυσμού είναι ίδιος στη Θεσσαλονίκη σε σύγκριση με την Αττική.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΞΘ έχει ως εξής:

«Με την ιδιαίτερη προβολή που παρέχουν στη Θεσσαλονίκη τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ΜΜΕ εδώ και ένα μήνα μέσα από τα δελτία τους για τον κορωνοϊό, έχουν καταφέρει η πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης μας να καταβαραθρωθεί από το 60% στο 15%, με τάση για ακόμα πιο χαμηλά.

Επειδή όμως τα άψυχα νούμερα συνοδεύονται από τις οικογένειες εργαζομένων που έχουν να ταΐσουν στόματα, τους παρακαλούμε να σταματήσουν να πουλάνε από εδώ τον ανθρώπινο πόνο και να ασχοληθούν ξανά μαζί μας τον επόμενο Απρίλιο με το «πρόβλημα» των ξένων επισκεπτών που θα γεμίσουν με κορωνοϊό τη χώρα από τις βόρειες πύλες εισόδου της, γιατί - όπως είναι γνωστό - αν οι ίδιοι επισκέπτες πετάξουν με τα αεροπλάνα για το νότο, αποκτούν ανοσία στον αέρα…

Και μία τελευταία επισήμανση: Τόσες ώρες ρεπορτάζ για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, δε βρέθηκε ΕΝΑΣ να αναζητήσει πόσες είναι οι κλίνες ΜΕΘ στην πόλη μας που υποδέχεται όλα τα σοβαρά κρούσματα της Βόρειας Ελλάδας και εάν η αναλογία κλίνες ανά πληθυσμό είναι η ανάλογη με το λεκανοπέδιο της Αττικής. Μάλλον καίει αυτό το θέμα...».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v