Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαίνεται η κόντρα ΕΦΚΑ-υπαλλήλων

«Πόλεμος» για τις άδειες στον ΕΦΚΑ. Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των εργαζομένων. Νέα απεργία κήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ. «Δεν ισχύει» υποστηρίζει ο ΕΦΚΑ και καλεί τους εργαζόμενους να προσέλθουν στη δουλειά τους. Για εκβιασμό που δεν θα περάσει, κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι.

Μαίνεται η κόντρα ΕΦΚΑ-υπαλλήλων

Στα άκρα οδηγείται η σχέση υπουργείου Εργασίας - διοίκησης του ΕΦΚΑ με τους εργαζόμενους στον Ασφαλιστικό Φορέα, με αιχμή την ανάκληση των αδειών τους. Μετά τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου, που έκρινε την απεργία των εργαζόμενων (που είχε προκηρυχθεί για τις 22 Δεκεμβρίου) παράνομη, την κάλυψη των κινητοποιήσεων ανέλαβε η ΑΔΕΔΥ, ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο.  

Χθες το απόγευμα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία κατήγγειλε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για απαράδεκτες μεθοδεύσεις, «προκειμένου να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό και εκβιάζοντας, απειλώντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ να εργαστούν ενόσω συμμετείχαν σε μία καθ’ όλα νόμιμη απεργία της ΑΔΕΔΥ».

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων κάνουν λόγο για μαζική συμμετοχή στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν και σήμερα, στην απεργία που έχει προκηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση  στο κεντρικό κτήριο του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22) στις 10:30 π.μ.  

Λίγη ώρα αργότερα, με ανακοίνωσή του ο e-ΕΦΚΑ σημειώνει ότι «η απεργία της ΑΔΕΔΥ δεν συνιστά νόμιμο λόγο για την απουσία των υπαλλήλων από την εργασία τους» και ενημέρωνε «τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για κήρυξη απεργίας των εργαζομένων που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ δεν καλύπτει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για κήρυξη απεργίας που θέτει ο νόμος (επίδοση εξώδικης πρόσκλησης, 4ήμερη προθεσμία, δημόσιος διάλογος)».

«Η απόφαση αυτή, επίσης, έρχεται σε συνέχεια της υπ’ αριθμόν 691/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κηρύχθηκε παράνομη η απεργία της ΠΟΠΟΚΠ για τις 23 και 24 Δεκεμβρίου 2021. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει νόμιμη κήρυξη απεργίας εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ και η συμμετοχή των υπαλλήλων που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ στην "απεργία" αυτή δεν συνιστά νόμιμο λόγο για την απουσία τους από την εργασία τους», καταλήγει η ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v