Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέφτουν οι υπογραφές στη σύμβαση για την Ψυττάλεια

Κατακύρωση του διαγωνισμού από το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ στην κοινοπραξία Άκτωρ-Άβαξ-ΕΡΓΟΤΕΜ. Προς έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με στόχο την τελική συμβασιοποίηση μέσα στο α’ τρίμηνο του 2022.

Πέφτουν οι υπογραφές στη σύμβαση για την Ψυττάλεια

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατευθύνεται πλέον η σύμβαση για τη λειτουργία και συντήρηση της εγκατάστασης της ΕΥΔΑΠ στην Ψυττάλεια από την κοινοπραξία Άκτωρ-Άβαξ-ΕΡΓΟΤΕΜ.

Προηγουμένως, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας -και εφόσον είχαν αποσυρθεί και οι τελευταίες προσφυγές- κατακύρωσε τον διαγωνισμό στην κοινοπραξία, που αποτελούσε εξάλλου τόσο τον προηγούμενο διαχειριστή του ΚΕΛ Ψυττάλειας όσο και τον μοναδικό διεκδικητή της νέας σύμβασης μετά από σχετική απόφαση του ΣτΕ. Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία διαχειρίζεται από το 1999 το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας και διεκδικούσε τη συνέχιση της διαχείρισης στον διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΥΔAΠ προ διετίας.

Στον παραπάνω διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης το σχήμα της γαλλικής Suez με την Intrakat, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία Μυτιληναίος - Κωνσταντινίδης - ACEA.

Στόχος είναι η υπογραφή της τελικής σύμβασης μέσα στην άνοιξη, καθώς τον Απρίλιο λήγει η παράταση της υφιστάμενης σύμβασης έργου. Αντικείμενο της νέας σύμβασης είναι η λειτουργία και συντήρηση του ΚΕΛ Ψυττάλειας και η μεταφορά και διάθεση της παραγόμενης ξηραμένης ιλύος στο ΚΕΛΨ ως απόβλητο. Η διάρκεια της σύμβασης για το πρώτο αντικείμενο θα είναι 60 μήνες με δικαίωμα παράτασης μέχρι 12 μήνες.

Για τη μεταφορά και διάθεση της ιλύος, η διάρκεια είναι αντίστοιχα 24 + 48 μήνες. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 168,657 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, που αντιστοιχεί σε έκπτωση 35,5% που πρόσφερε η κοινοπραξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v