Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη «σέντρα» με ονοματεπώνυμο οι εταιρείες που παραβιάζουν τα μέτρα

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών δίνει τη δυνατότητα της δημοσίευσης της εμπορικής επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της Covid.

Στη «σέντρα» με ονοματεπώνυμο οι εταιρείες που παραβιάζουν τα μέτρα

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει τη δημοσίευση της επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας.

Με το άρθρο 1 της τροπολογίας, επιτρέπεται η δημοσίευση της εμπορικής επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Η δημοσίευση της εμπορικής επωνυμίας μιας επιχείρησης λαμβάνει χώρα μόνο στην περίπτωση που έχει επιβληθεί σε αυτήν η διοικητική κύρωση της αναστολής λειτουργίας της, οποιαδήποτε και αν είναι η διάρκεια ισχύος του μέτρου της αναστολής.

Οι εμπορικές επωνυμίες των επιχειρήσεων μπορούν να δημοσιεύονται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, αναφέρεται στην τροπολογία. Η προθεσμία υποβολής και η υποβολή αντιρρήσεων δεν αναστέλλουν την εκτέλεση του μέτρου της δημοσίευσης της εμπορικής επωνυμίας της επιχείρησης.

Ως «εμπορική επωνυμία» μιας επιχείρησης νοείται το όνομα, ή η εμπορική ή εταιρική επωνυμία, ή ο διακριτικός τίτλος αυτής, ή άλλο ιδιαίτερο διακριτικό γνώρισμα ή σημείο, με το οποίο η επιχείρηση, κατά τρόπο ευδιάκριτο, καθίσταται γνωστή και το οποίο χρησιμοποιεί στην εμπορική της δραστηριότητα, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v