Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντεπίθεση από Αττικές Διαδρομές σε Στυλιανίδη: Υπάρχει μαγνητοσκοπημένο υλικό

Επιμένει η εταιρεία στη θέση της ως προς το αίτημα προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, παρά τη διάψευση του υπ. Κλιματικής Κρίσης. Η Πολιτική Προστασία, ως διοργανώτρια της τηλεδιάσκεψης, διαθέτει το μαγνητοσκοπημένο υλικό, διαμηνύει.

Αντεπίθεση από Αττικές Διαδρομές σε Στυλιανίδη: Υπάρχει μαγνητοσκοπημένο υλικό

Εμμένει στη χθεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση της εταιρείας Αττικές Διαδρομές, ανταπαντώντας στην ανακοίνωση του υπ. Πολιτικής Προστασίας που χαρακτηρίζει «ψευδείς» τις πληροφορίες που περιγράφουν το τι διαμείφθηκε κατά τις κρίσιμες συσκέψεις τις 21ης και 23ης Ιανουαρίου.

Πέρα από αυτό και σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κοινοπραξία, για τις παραπάνω επαφές με τους αρμόδιους φορείς, που πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης, η Πολιτική Προστασία, ως διοργανώτρια, διατηρεί μαγνητοσκοπημένο υλικό, που σε κάθε περίπτωση μπορεί να αξιοποιηθεί για την πιστοποίηση των ισχυρισμών της.

Όσον αφορά τη διαχείριση κατά την ημέρα της κρίσης, δηλαδή την 24η Ιανουαρίου, επισημαίνει ότι στο κέντρο επιχειρήσεων της Αττικής Οδού, ήταν διαρκώς παρών ο επικεφαλής Τροχαίας του αυτοκινητόδρομου, ο οποίος νομιμοποιούνταν να προβεί στις δέουσες κινήσεις και αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή της ανακοίνωση η εταιρεία υποστήριξε ότι εισηγήθηκε και αιτήθηκε την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, πριν το ξέσπασμα της κακοκαιρίας. «Η ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. δια των εκπροσώπων της που παρέστησαν στις συντονιστικές συσκέψεις της 21ης και 23ης Ιανουαρίου των αρμόδιων φορέων υπό τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, όπως αναγράφεται και στα πρακτικά, έθεσε εξαρχής ρητώς αιτήματα προληπτικής απαγόρευσης των φορτηγών - βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής 23 Ιανουαρίου», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Σημείωσε δε ότι η τροχαία επέβαλε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στην Αττική Οδό με σχετική απόφαση στις 14:00 το μεσημέρι. Η απαγόρευση ήρθε πολύ αργά, ανέφερε, με το φαινόμενο σε πλήρη εξέλιξη και αφού είχαν ήδη προκύψει μεγάλα κυκλοφοριακά ζητήματα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης με ανακοίνωσή του διέψευσε τους παραπάνω ισχυρισμούς:

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά:

(α) ότι στις δύο συσκέψεις (21ης και 23ης Ιανουαρίου) τέθηκε από τη συγκεκριμένη εταιρεία αίτημα «προληπτικής απαγόρευσης των φορτηγών-βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής 23 Ιανουαρίου».

(β) ότι «όλοι οι παρόντες παραχωρησιούχοι/λειτουργοί αυτοκινητοδρόμων συμφώνησαν στην πρόταση για την προληπτική και σε κάθε περίπτωση έγκαιρη απαγόρευση των φορτηγών», επεσήμανε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v