Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο προσωρινοί ανάδοχοι για το Ultra Fast Broadband των €870 εκατ.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το mega ΣΔΙΤ για τις υποδομές υπερυψηλής ευρυζωνικότητας. Προσωρινός ανάδοχος σε τρεις ζώνες αναδείχθηκε ο ΟΤΕ και σε τέσσερις οι Τέρνα Ενεργειακή/Grid Telecoms.

Δύο προσωρινοί ανάδοχοι για το Ultra Fast Broadband των €870 εκατ.

Με δύο προσωρινούς αναδόχους προχωρά προς ολοκλήρωση των mega ΣΔΙΤ των 870 εκατ. ευρώ που αφορά στην ανάπτυξη υποδομών υπερυψηλής ευρυζωνικότητας με την επωνυμία ULTRA-FAST BROADBAND.

Υπεγράφη χθες από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και δημοσιοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους η έγκριση των Πρακτικών της Επιτροπής Διενέργειας - Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων του Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για το UFBB και η ανάδειξη ως προσωρινών αναδόχων του ΟΤΕ για τρεις γεωγραφικές περιοχές και της κοινοπραξίας Grid Telecom - Τέρνα Ενεργειακή για τέσσερις.

Με το UFBB θα κατασκευαστούν περίπου 800 χιλ. γραμμές-συνδέσεις ταχύτητας τουλάχιστον 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps σε περιοχές της χώρας που δεν έχουν εμπορικό ενδιαφέρον. Το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα χρηματοδοτηθεί από τους αναδόχους (400 εκατ. ευρώ) αλλά και από το υφιστάμενο και το νέο ΕΣΠΑ (300 εκατ. ευρώ).

Να θυμίσουμε ότι τα δύο σχήματα ήταν τα μόνα από τους αρχικά οκτώ ενδιαφερόμενους, που κατέθεσαν τελικά δεσμευτικές προσφορές, με τους Wind, Vodafone, ΔΕΗ, AVAX, Μυτιληναίος-ΜΕΤΚΑ και Ιντρακόμ να μένουν εκτός της διαδικασίας, παρότι συμμετείχαν στη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Συγκεκριμένα:

Ο ΟΤΕ ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για τις ζώνες 1, 3 και 7:

  • η 1η γεωγραφική ζώνη αφορά τις περιφερειακές ενότητες Ζακύνθου, Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Ροδόπης, Δράμας, Ηλείας, Έβρου και Ξάνθης,
  • η 3η Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Σύρου, Άνδρου, Θήρας, Κέας- Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου, Τήνου και Ευβοίας και
  • η 7η Λασιθίου, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Ρόδου, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Αν. Αττικής και Δυτικής Αττικής.

Η κοινοπραξία Grid Telecom - Τέρνα Ενεργειακή είναι προσωρινός ανάδοχος για τις ζώνες 2, 4, 5 και 6:

  • η 2η γεωγραφική ζώνη αφορά στις περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Φλώρινας, Κέρκυρας, Πέλλας, Πιερίας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Λάρισας, Μαγνησίας και Σποράδων,
  • η 4η Λέσβου, Ικαρίας, Λήμνου, Σάμου, Θάσου, Καβάλας, Σερρών, Χαλκιδικής,
  • η 5η Ιθάκης, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και
  • η 6η Κοζάνης, Γρεβενών, Αργολίδας, Λακωνίας, Ημαθίας, Άρτας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πειραιώς και Νήσων Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v