Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι περιλαμβάνει το μεγάλο έργο της διπλής ανάπλασης

Θα οδηγήσει στη δημιουργία δυο υπερτοπικών – μητροπολιτικών πόλων αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών και άλλων συμπληρωματικών λειτουργιών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τον Βοτανικό του Δήμου Αθηναίων.

Τι περιλαμβάνει το μεγάλο έργο της διπλής ανάπλασης

Η Διπλή Ανάπλαση αποτελεί το εμβληματικότερο έργο των τελευταίων ετών στον αστικό ιστό της Αθήνας, υποστηρίζουν πηγές του Δήμου με αφορμή το γεγονός ότι χθες τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ψήφισαν υπέρ της Διπλής Ανάπλασης σε ποσοστό 68,5%, ανάβοντας "πράσινο φως" προκειμένου να ξεκινήσει αυτή η ευρείας κλίμακας χωροταξική και πολεοδομική παρέμβαση, που θα οδηγήσει στη δημιουργία δυο υπερτοπικών – μητροπολιτικών πόλων αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών και άλλων συμπληρωματικών λειτουργιών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τον Βοτανικό του Δήμου Αθηναίων.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για τη Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο του Παναθηναϊκού ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση: "Απόψε γράφτηκε ιστορία. Πιστέψαμε στη Διπλή Ανάπλαση. Τόσο πολύ που για να γίνει πραγματικότητα κάναμε όσα μπορούσαμε και ακόμα περισσότερα. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού δικαίωσε την προσπάθειά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση, ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας. Από εδώ και εμπρός, Παναθηναϊκοί και Αθηναίοι αξίζει να είναι μόνο υπερήφανοι. Το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό, το μέλλον ανήκει στην Αθήνα".

Τι περιλαμβάνει το έργο της Διπλής Ανάπλασης

H μεγάλη αστική παρέμβαση προβλέπει:

  • Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας δημιουργία ελεύθερου χώρου πρασίνου, εντευκτηρίου, αθλητικού Μουσείου και υπόγειου πάρκινγκ
  • Στον Βοτανικό δημιουργία Γηπέδου ποδοσφαίρου έως 40.000 θέσεων διεθνών προδιαγραφών FIFA / UEFA 4 αστέρων, αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού́, αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αθηναίων, χώρων πρασίνου και αστικών υποδομών.

Το νέο Γήπεδο του Παναθηναϊκού σε αριθμούς:

  • Έως 40.000 θέσεις θεατών
  • 1.300 θέσεις σε σουίτες
  • 325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ
  • 7 εμπορικά καταστήματα

Στις εγκαταστάσεις αυτές θα μπορεί να αγωνίζεται και η Εθνική Ελλάδος Ανδρών και Γυναικών.

Δύο διμερείς και μία τριμερής σύμβαση, μεταξύ:

  1. Δήμου Αθηναίων και Ερασιτέχνη ΠΑΟ
  2. Δήμου Αθηναίων και ΠΑΕ ΠΑΟ
  3. Δήμου Αθηναίων -ΑΕΠ Ελαιώνα – Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Κάθε σύμβαση δεσμεύει τα εμπλεκόμενα μέρη να υλοποιήσουν όλα όσα προβλέπονται μέσα σε αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v