Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Σχοινάς για ενέργεια: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ευρωπαϊκή απάντηση

«Ελλάδα και Ευρώπη μαζί, χέρι χέρι, έδωσαν ιστορικές μάχες, κατέρριψαν ταμπού δεκαετιών και κατάφεραν να ξεπεράσουν τις μεγάλες κρίσεις που χαρακτήρισαν τη γενιά μας», υποστήριξε.

Μ. Σχοινάς για ενέργεια: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την  ευρωπαϊκή απάντηση

«Ο πήχης των προσδοκιών είναι πολύ ψηλά πλέον για την Ευρώπη», ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. «Ειδικά τώρα που προσεγγίζουμε τη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη του μήνα για συλλογική δράση στις τιμές στην ενέργεια, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κοινή, πειστική ευρωπαϊκή απάντηση. Είμαι σίγουρος θα μάθουμε πως να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε.

«Ελλάδα και Ευρώπη μαζί, χέρι χέρι, έδωσαν ιστορικές μάχες, κατέρριψαν ταμπού δεκαετιών και κατάφεραν να ξεπεράσουν τις μεγάλες κρίσεις που χαρακτήρισαν τη γενιά μας», σημείωσε ο κ. Σχοινάς και μίλησε για το «υπερόπλο του Ταμείου Ανάκαμψης που αποτέλεσε ένα επιπλέον ΕΣΠΑ. Είναι σημαντικοί κοινοτικοί πόροι για να στηρίξουμε την ανάπτυξη».

Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν θυμήθηκε «εκείνη την κολασμένη Δευτέρα του Μαρτίου 2020, που φέραμε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όλη την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, στήνοντας μια ευρωπαϊκή ασπίδα προστασίας στα σύνορα με την Τουρκία».

Τώρα, είπε, «δίνουμε ενωμένοι τη μάχη απέναντι στη φρίκη του πολέμου. Εξάλλου, δεν θα τους αφήσουμε να παίξουμε παιχνίδια στην Κύπρο στις εκλογές, η Κύπρος θα παραμείνει ευρωπαϊκή και δυτική. Δεν δικαιολογείται εφησυχασμός, οι επιτυχίες του παρελθόντος συνδέονται με διδάγματα και καθήκοντα για το μέλλον και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα».

Η Ευρώπη, ανέφερε ο κ. Σχοινάς, «πρέπει να έχει εξουσία από την κοινωνία των πολιτών για να προχωρήσει και οι ευρωεκλογές του 2024 και οι προτάσεις του Ευρωκοινοβουλίου είναι μια ευκαιρία να βγάλουμε την Ε.Ε. έξω από τις Βρυξέλλες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί αυτή τη στιγμή τον πιο κεντρικό και σημαντικό παίκτη και πρωθυπουργό της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας του ΕΛΚ και κυβερνά την Ελλάδα με σύνεση, ρεαλισμό και όραμα χωρίς τους μεσσιανισμούς του παρελθόντος και αναγνωρίζεται ως αξιόπιστος διαμορφωτής και εμπνευστής κρίσιμων ευρωπαϊκών υποθέσεων. Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη των λύσεων, για μια Ελλάδα της προόδου και της συνοχής», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v