Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στουρνάρας: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δυσκολεύει την ενεργειακή μετάβαση

Η ΤτΕ ήταν από τις πρώτες που ξεκίνησαν έρευνες για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, εξήγησε ο κεντρικός τραπεζίτης, συμπληρώνοντας ότι το θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα μας.

Στουρνάρας: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δυσκολεύει την ενεργειακή μετάβαση

Ο τραπεζικός κλάδος έχει σημαντικό ρόλο στη μετάβαση της οικονομίας, τόνισε ο Jose Manuel Campa, πρόεδρος της ΕΒΑ, μιλώντας στο συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Περιμένουμε από τις τράπεζες να έχουν στρατηγική αναφορικά με το πού θέλουν να φτάσουν μεσοπρόθεσμα σε ό,τι αφορά το θέμα. Χρειάζονται δεδομένα και δημοσιοποίησή τους σε ό,τι αφορά τις πράσινες επενδύσεις.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δυσκολεύει την ενεργειακή μετάβαση, σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Η ΤτΕ ήταν από τις πρώτες που ξεκίνησαν έρευνες για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, εξήγησε, συμπληρώνοντας ότι το θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα μας.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει πρόοδο αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος, καθώς το θέμα είναι περίπλοκο και θα γίνει πιο περίπλοκο. Εως τώρα ξέραμε ότι χρειάζονται ΑΠΕ, τώρα καταλαβαίνουμε ότι χρειάζονται δίκτυα κ.λπ.

Η Ελλάδα είναι μεσογειακή χώρα και θα αντιμετωπίσει περισσότερα ρίσκα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Θα πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι εκτός από κινδύνους υπάρχουν και ευκαιρίες που πρέπει να εκμεταλλευτούμε.

Δεν είναι εύκολη εξίσωση, τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v