Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οδικά έργα 335 εκατ. ευρώ σε 7.000 επικίνδυνα σημεία

Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων από δήμους και περιφέρειες, με σκοπό οδικές βελτιώσεις σε έκταση 2.500 χλμ. του δικτύου. Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τη χρηματοδότηση της ΕΕ.

Οδικά έργα 335 εκατ. ευρώ σε 7.000 επικίνδυνα σημεία

Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για έργα οδικής ασφάλειας αρμοδιότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) , συνολικού προϋπολογισμού 335 εκατ. ευρώ, εκδόθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, σε συνεννόηση και με το υπουργείο Οικονομικών.

Το έργο/δράση «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης -NextGenerationEU.

Προτάσεις για ένταξη στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν οι περιφέρειες της χώρας, οι δήμοι με μόνιμο πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων και οι τουριστικοί δήμοι.

Η εν λόγω πρόσκληση βρίσκεται σε συνέργεια με το «Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας (ΠΕΒΟΑ)» αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οι επιλέξιμες δράσεις περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην ασφάλεια του οδικού δικτύου σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καλύπτοντας, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρεμβάσεις σε περισσότερα από 7.000 επικίνδυνα σημεία έκτασης 2.500 χλμ. του δικτύου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v